Fenerbahçe'nin silahı Kadıköy

Bu geceki kritik maç öncesi Fenerbahçe, derbide taraftarının yanı sıra Kadıköy’deki üstünlüğüne de güveniyor. Çünkü Sarı-Lacivertliler, Beşiktaş’a karşı evinde oynadığı son 14 maçta hiç yenilmedi, 9 galibiyet ve 5 beraberlik aldı.

Fenerbahçe'nin silahı Kadıköy
24 Eylül 2018 - 11:39

Hem Türkiye’de hem de Avrupa’da sezona büyük umutlarla başlayan Fenerbahçe, her ne kadar istediği sonuçları alamasa da derbilerdeki üstünlüğüyle Beşiktaş karşılaşması öncesi taraftarlarına umut veriyor. Sarı- Lacivertliler, Beşiktaş’a 4-3 yenildiği o unutulmaz maçtan bu yana Kadıköy’de derbi kaybetmiyor. Fenerbahçe, Kadıköy’de Beşiktaş’a ligde en son 2004-2005 sezonunda (17 Nisan 2005) 3-4’lük unutulmaz maçta mağlup oldu. Sarı-Lacivertliler, ardından oynanan 14 derbiden 9 galibiyet, 5 beraberlikle ayrıldı. Kara Kartal’ın kalesine bu süreçte 23 gol atan Kanarya, kalesinde ise 10 gol gördü.

Genelde de üstün...

Kanarya ayrıca rakibiyle ligde oynadığı son 10 maçın sekizinde yenilmedi. Bu süreçte 4 galibiyet ve 4 beraberlik alırken, sadece 2 kez mağlup oldu. Kadıköy’deki büyük maçların toplamına baktığımızda da üstünlük devam ediyor. Fenerbahçe, ligde 17 Nisan 2005’te Pancu’nun kaleye geçtiği tarihi karşılaşmada aldığı 4-3’lük mağlubiyetten sonra Kadıköy’de büyük maç kaybetmedi. Sarı-Lacivertliler, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor ile iç sahada karşılaştığı son 44 karşılaşmada 25 galibiyet, 19 beraberlik aldı, ağlara 69 gol bırakırken, kalesinde 28 gol gördü.

Bahar havası devam edecek

Fenerbahçe’de Ali Koç’un başkan seçilmesinin ardından camialar arasında yaşanan dostluklar bugün oynanacak derbide de sürecek. Sarı-Lacivertli yönetim, Beşiktaş’a özel bir karşılama düzenleyecek. Kara Kartal’ın yöneticileri kapıda karşılanıp, VIP salonunda ağırlanacak. Öte yandan Siyah-Beyazlı taraftarların da rahat bir ortamda maçı izlemeleri için büyük uğraş verilecek.

Dış basından büyük ilgi

Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi için yabancı basın mensupları, İstanbul’a akın etti. Ülker Stadı’nda oynanacak bugünkü karşılaşmayı Hollanda, Fas, Cezayir, Portekiz ve Fransa’dan gelecek gazetecilerin takip edeceği öğrenildi. Yabancı basın mensuplarının Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) aracılığı ile hem basın tribünü hem de sahada çalışmak için günler öncesinden akreditasyonlarını yaptırdıkları açıklandı.

Maç öncesi notlar

*Fenerbahçe ile Beşiktaş, Süper Lig’de 125. kez karşılaşacak. Söz konusu maçlarda Fenerbahçe 46, Beşiktaş ise 39 kez kazandı. Kalan 39 maçta ise taraflar yenişemedi.

*Sarı-Lacivertliler, ligde iç sahada ezeli rakiplerine karşı 44 maçtır yenilmiyor (25G 19B) ve bu maçların 24’ünde rakiplerinden gol yemedi (%55). Ligde Kadıköy’de bir derbide Fenerbahçe’yi yenen son takım Beşiktaş. (Nisan 2005, 3-4).

*Kanarya ile Siyah-Beyazlılar arasında Eylül’de oynanan maçlarda denklik söz konusu; iki takım da bu maçlarda üçer galibiyet alırken, iki maç berabere sonuçlandı.

*Beşiktaş, Süper Lig’de deplasmanda oynadığı son 8 derbinin 5’ini kazanmayı başardı. (1B 2M)

*İki takım arasında oynanan son 6 resmi maçın 5’inde kırmızı kart çıktı. Bu 6 maçta taraflar toplam 12 kırmızı kart gördü (İki takıma da 6’şar kırmızı kart çıktı).

*Kara Kartal’ın ligde deplasmanda kaybettiği son 13 maçının 9’u İstanbul ekiplerine karşı geldi. Bu 9 yenilginin 3’ü Fenerbahçe karşısındaydı.

*Beşiktaş, bu sezon ligde deplasmanda henüz maç kaybetmeyen iki takımdan biri. (Konyaspor ile birlikte)

*Kanarya bu sezon Süper Lig’de Ankaragücü, Beşiktaş ve Sivasspor’un ardından (5’er gol) iç sahada en fazla gol yiyen beş takımdan biri (4).

*Siyah-Beyazlılar, bu sezon ligde Kasımpaşa’nın ardından (7) deplasmanda en fazla gol atan dört takımdan biri (4).

*Kara Kartal, ligin en fazla isabetli şut atan takımı (29). Fenerbahçe ise ligde Göztepe’nin ardından (13) en az isabetli şut atan ekip (14).

*Beşiktaş bu sezon ligde en fazla kafa golü atan takım (5). Siyah-Beyazlılar’ın ligde bulduğu gollerin yarısı kafa ile geldi.

*Kartal, kalesini hiçbir maçta gole kapatamayan üç takımdan biri (Akhisarspor ve Antalyaspor ile birlikte).

*Bu maçta, bu sezon Süper Lig’de en fazla gole sebep olan hata yapan dört takımdan ikisi karşı karşıya gelecek: Fenerbahçe ve Beşiktaş (2, Sivasspor ve Antalyaspor ile birlikte).

*Beşiktaş, Şenol Güneş yönetiminde Süper Lig’de çıktığı 18 derbinin sadece dördünde mağlup oldu (10G 4B) ancak bu mağlubiyetlerin ikisi Fenerbahçe deplasmanındaydı.

*Şenol Güneş, teknik direktör olarak Fenerbahçe ile Süper Lig’de karşı karşıya geldiği 35 maçın sadece 5’inden galip ayrılabildi (10B 20M). Güneş, bu 5 maçın 2’sinde Beşiktaş’ı çalıştırıyordu.

*Siyah-Beyazlılar’ın ligde Fenerbahçe’ye attığı son 5 golün 3’ünde Ricardo Quaresma’nın direkt katkısı var (iki gol, bir asist).

*Ryan Babel bu sezon Süper Lig’de Mbaye Diagne’nin ardından (7 gol, 7 puan) attığı gollerle takımına en fazla puan kazandıran oyuncu (3 gol, 5 puan).

*Kara Kartal’ın Portekizli stoperi Pepe, bu sezon Avrupa’nın beş büyük liginde en fazla gol atan savunma oyuncusu (3).

*Islam Slimani ve Ryan Babel, bu sezon Süper Lig’de Mbaye Diagne (34) ve Mustapha Yatabare’nin (30) ardından rakip ceza sahalarında topla en fazla buluşan oyuncular arasında üçüncülüğü paylaşıyor (29, Trezeguet ile birlikte).

*Fenerbahçe’nin bu sezon Süper Lig’de attığı 5 gol de farklı oyunculardan geldi (Giuliano, Josef de Souza, Andre Ayew, Islam Slimani & Eljif Elmas).

YORUMLAR

  • 0 Yorum