Fenerbahçe sezonun kırılma maçına çıkıyor

Süper Lig'de sezonun en kritik maçlarından biri bu akşam Kadıköy'de oynanıyor

Fenerbahçe sezonun kırılma maçına çıkıyor
22 Ocak 2017 - 09:00

Süper Lig'de sezonun en kritik maçlarından biri bu akşam Kadıköy'de oynanıyor. Şampiyonluk yarışından kopmak istemeyen Fenerbahçe lider Başakşehir'i konuk ediyor. 

Spor Toto Süper Lig'in 18. Haftası'nda Fenerbahçe, Medipol Başakşehir'i konuk ediyor. Ülker Stadyumu'nda saat 19:00'da başlayacak karşılaşma beIN Sports 1'den naklen yayınlanacak.

Fenerbahçe, sezonun ilk haftasında deplasmanda 1-0 yenildiği rakibini sahasında mağlup ederek puan farkını 4'e indirmek ve tekrar zirveye yaklaşmanın hesabını yapıyor. 

KARŞILAŞMANIN HAKEMİ BÜLENT YILDIRIM

Fenerbahçe ile Medipol Başakşehir arasında oynanacak 18. Hafta karşılaşmasını Bülent Yıldırım yönetecek. Ekrem Kan ve Asım Yusuf Öz’ün yardımcı hakem olarak görev alacağı mücadelenin dördüncü hakemi ise Kutluhan Bilgiç.

FENERBAHÇE'DE 4 ÖNEMLİ EKSİK

Fenerbahçe'de dört futbolcu sakatlığı veya kart cezası nedeniyle bu akşamki Başakşehir karşılaşmasında görev yapamayacak.

Geçen haftaki Adanaspor maçında sakatlanarak oyundan çıkan ve sol bacak üst arka adalesinde kısmi yırtık bulunan Mehmet Topal bu maçta oynayamayacak. 

Antalya'da Denizlispor ile yapılan özel maçta arka adalesinden sakatlanan Volkan Şen de mücadelede oynayamayacak.

Senegal formasıyla Afrika Uluslar Kupası'nda mücadele eden Moussa Sow'un yanı sıra, Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Gençlerbirliği maçında kırmızı kart gören İsmail Köybaşı da Başakşehir'e karşı forma giyemeyecek.

Adanaspor müsabakasında sarı-lacivertli taraftarların ıslıkla protesto ettiği ve ağrıları nedeniyle dünkü idmana çıkmayan Aatıf Chahechouhe'nun ise Medipol Başakşehir'e karşı forma giyip giymasi beklenmiyor.

SIMON KJAER DÖNÜYOR

Fenerbahçe'de sakatlığı geçen Simon Kjaer, Başakşehir'e karşı sahadaki yerini alabilecek.

Sağ bacak üst ön adalesinde ağrı nedeniyle ligdeki Adanaspor, kupadaki Gençlerbirliği mücadelelerinde forma giyemeyen Danimarkalı stoperin zirve yarışını yakından ilgilendiren müsabakaya ilk 11'de başlaması bekleniyor.

HASAN ALİ KALDIRIM SINIRDA

Fenerbahçe'de Başakşehir maçı öncesi tek futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Süper Lig'de üç sarı kartı bulunan Hasan Ali Kaldırım, lider karşısında da sarı kart görmesi durumunda cezalı duruma düşecek. Bu durumda Hasan Ali, ligin 19. Haftası'ndaki Kayseri deplasmanında forma giyemeyecek.

LİDER BAŞAKŞEHİR'DE 2 EKSİK

Ligde 15 haftadır liderlik koltuğunda oturan Medipol Başakşehir, Kadıköy'de kazanarak koltuğunui korumak ve rakibiyle arasındaki puan farkını açmak istiyor.

Turuncu-lacivertliler, sezonun ilk haftasında evinde oynadığı maçta Fenerbahçe'yi Mossoro'nun golüyle 1-0 mağlup etmişti.

Abdullah Avcı'nın ekibinde; ara transfer döneminde kadroya dahil edilen İrfan Can Kahveci kart cezası, Hakan Özmert de sakatlığı nedeniyle zorlu deplasmanda takımdaki yerlerini alamayacak. 

EMRE BELÖZOĞLU'NUN 300. LİG MAÇI

Başakşehir'in kaptanı Emre Belözoğlu, eski takımı Fenerbahçe ile yapacakları mücadelede forma giymesi halinde Süper Lig kariyerindeki 300. maçına çıkacak.

Türk futbolunun önemli isimlerinden 36 yaşındaki Emre, profesyonel kariyerinde Süper Lig'de, Galatasaray'da 102, Fenerbahçe'de 159 ve Medipol Başakşehir'de ise 38 karşılaşma olmak üzere 299 maçta görev yaptı. 37 yaşındaki Emre, sarı-lacivertli takım karşısında forma giymesi durumunda 3. kez "dalya" diyecek. 

EMRE, MOSSORO VE BEKİR CEZA SINIRINDA

Lider Başakşehir'de Fenerbahçe karşılaşması öncesinde 3 futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor. 

Üçer sarı kartı bulunan Emre Belözoğlu, Bekir İrtegün ve Mossoro bu akşam oynanacak maçta da sarı kart görmeleri halinde, turuncu-lacivertli takımın gelecek hafta evinde Bursaspor ile oynayacağı maçta forma giyemeyecek