Başımız sağ olsun.. İlhan Başkan'ı kaybettik..

Türk futbolunun en önemli isimlerinden, Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, tedavi gördüğü hastanede yaşama gözlerini yumdu

Başımız sağ olsun.. İlhan Başkan'ı kaybettik..
22 Ocak 2017 - 09:00

Türk futbolunun en önemli isimlerinden, Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, tedavi gördüğü hastanede yaşama gözlerini yumdu.

Geçirdiği beyin kanaması sonrasında geçtiğimiz hafta içinde hastaneye kaldırılan Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav'dan bu sabah acı haber geldi.

Efsane Başkan Cavcav; iki gün önce dengesini kaybederek düşmüş, kolunu ve kafasını çarpmıştı. Ankara'daki Güven Hastanesi'nde yoğun bakım ünitesine alınan 81 yaşındaki duayen başkan, makinaya bağlı olarak yaşatılıyordu.

Bu sabah durumu tekrar ağırlaşan İlhan Cavcav'ın kalbinin durduğu ve yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı ve yaşama veda ettiği öğrenildi.

AMATÖR FUTBOLCULUKTAN BAŞKANLIĞA UZANAN BİR YAŞAM ÖYKÜSÜ

4 Ekim 1935'te Ankara Hamamönü'nde doğan İlhan Cavcav, 1910'lu yıllarda Priştine'den Türkiye'ye göç etmiş, fırıncılık ve değirmencilik yapan bir ailenin çocuğuydu.

Çocukluğu Mamak'ın Boğaziçi Mahallesi'nde geçen İlhan Cavcav; Ankara 10. Yıl İlkokulu'nda başladığı eğitim hayatında öğrencilik yılları boyunca babasının işlettiği değirmende de çalıştı. İlkokuldan sonra Gençlerbirliği'nin kurulduğu Ankara Atatürk Lisesi'nde eğitimine devam eden Cavcav, ailesinin artan işleri nedeniyle ortaokuldan sonra eğitimine son verip, 14 yaşında aile şirketinin veznesinde ve sonrasında da şirket muhasebesinde çalışmaya başladı.

Çocukluğu boyunca futbolla iç içe olan efsane başkan, 16 yaşındayken Mamak Maskespor kadrosuna katıldı ve stoper mevkisinde oynamaya başladı. 19 yaşında PTT'de oynarken, profesyonel sözleşme teklifi almasına rağmen fabrikadaki işleri nedeniyle bu teklifi kabul etmedi ve amatör futbolcu olarak oynayabileceği Bahçeli Gençlik Spor'a gitti. İlk maçını PTT'ye karşı oynayacak olan Cavcav, eski takımı PTT karşısında duygusal davranabileceği gerekçesiyle oynatılmadığı için futbolu bıraktı.

1950'li yıllardan 1970'li yıllara kadar yoğun bir çalışma temposuna giren İlhan Cavcav, 1967 yılında Ankara Un Sanayi'nin bulunduğu arsayı satın alarak halen başında olduğu un fabrikasını kurdu ve Ankara'nın büyük sanayicileri arasına girdi.

1975 yılında ailesinin eski mahallesinin takımı olan Hacettepe Kulübü'nün başkanı olan Cavcav, takımın küme düşmesini engelleyemeyince istifa etti ve 1977 yılında Gençlerbirliği Kulübü'nün yönetim kuruluna girdi. 1978'de kulüp başkanı seçilen İlhan Cavcav, dönemin yöneticileriyle ters düşünce kısa bir süre başkanlığa ara verdi. 1981'de yeniden başkan olduğunda ise Gençlerbirlği için yeni bir çağ başlıyordu.

Gençlerbirliği onun yönetimiyle 1988 yılından beri Türkiye Birinci Ligi'nin süreklilik açısından en başarılı 5. takımı olurken, bu süre içinde 2 kez de Türkiye Kupası kazandı.

İlhan Cavcav'ın vefatının ardından hem siyaset hem iş dünyası hem de futbol kamuoyundan başsağlığı mesajları yayınlandı. 

Türk futbolunun ve Gençlerbirliği'nin başı sağolsun..