Fenerbahçe-Spartak Trnava maçı ne zaman, saat kaçta?

Çaykur Rize deplasmanında aldığı ağır yenilgi sonrası morali bozulan Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi D Grubu'ndaki ikinci maçında Slovak temsilcisi Spartak Trnava'yı konuk edecek.

Fenerbahçe-Spartak Trnava maçı ne zaman, saat kaçta?
01 Ekim 2018 - 12:45 - Güncelleme: 05 Ekim 2018 - 00:11

Çaykur Rize deplasmanında aldığı ağır yenilgi sonrası morali bozulan Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi D Grubu'ndaki ikinci maçında Slovak temsilcisi Spartak Trnava'yı konuk edecek. Gruptaki ilk maçında da Zagreb'de Dinamo Zagreb'e karşı 4-1'lik farklı bir yenilgi alan sarı-lacivertli ekipte tek hedef 3 puan alarak grupta tekrar iddialı hale gelmek.

Fenerbahçe-Spartak Trnava UEFA Avrupa Ligi D Grubu 2. Hafta mücadelesi Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Kompleksi'nde 4 Ekim Perşembe akşamı 19:55'te başlayacak.

Fenerbahçe-Spartak Trnava maçı saat kaçta, hangi kanalda?

Fenerbahçe-Spartak Trnava UEFA Avrupa Ligi karşılaşması 4 Ekim Perşembe gecesi TSİ 19:55'ten itibaren beIN Sports ekranlarından yayınlanacak.

Hakem Alman Tobias Welz

Fenerbahçe'nin Spartak Trnava'yla oynayacağı karşılaşmayı Almanya Futbol Federasyonu'ndan Tobias Welz yönetecek.

UEFA'dan yapılan açıklamaya göre, Ülker Stadı'nda saat 19.55'te başlayacak maçta Alman hakem Tobias Welz düdük çalacak. Welz'in yardımcılıklarını vatandaşları Rafael Foltyn ile Markus Hacker üstlenecek. Karşılaşmanın dördüncü hakemliğini ise yine Almanya'dan Dominik Schaal yapacak.

Geçen sezonun Slovakya şampiyonu

Geçen sezon Slovakya Süper Ligi'ni şampiyon olarak tamamlayan Spartak Trnava, bu sezon Şampiyonlar Ligi 1. Ön eleme Turu'nda Bosna Hersek temsilcisi Zrinjski'yi 1-0 ve 1-1'lik skorlarla elemişti. 

Spartak Trnava 2. Öneleme Turu'nda da Polonya şampiyonu Legia Varşova'yı deplasmanda 2-0 yenip, kendi sahasında 1-0 mağlup olmasına karşın saf dışı bırakmıştı.

Şampiyonlar Ligi gruplarına çok yaklaşan Slovak temsilcisi 3. Öneleme Turu'nda ise Kızılyıldız'la eşleşti. Belgrad'da 1-1 biten ilk maçın ardından kendi sahasındaki rövanşta da 1-0 öne geçen Spartak Trnava uzatma dakikalarında yediği golle rakibine 2-1 yenildi ve UEFA Avrupa Lig'nde mücadele hakkını kazandı.

Spartak, Anderlecht'i devirdi ama...

UEFA Avrupa Ligi D Grubu ilk hafta maçında sahasında güçlü rakibi Anderlecht'i 1-0'lık skorla deviren Spartak'ı eski ünlü Çek futbolcu Radoslav Latal çalıştırıyor.

Takımın en etkili ismi 35 yaşındaki Marek Bakos. Slovak forvet bu sezon oynadığı 11 resmi maçta 4 gol kaydetmeyi başardı. Bu sezon 2 golleri bulunan Jan Vlasko, Erik Gendel ve İranlı forvet Ali Ghorbani takımın diğer silahları.

Spartak Trnava'da altyapıdan yetişen 22 yaşındaki Türk asıllı forvet oyuncusu Kubilay Yılmaz da forma giyiyor.

Slovak temsilcisi; Anderlecht'i Matej Oravec'in 79. dakikadaki golüyle 1-0 yenerken sahaya şu onbirle çıkmıştı:

Chudy - Kadlec, Toth, Godal, Conka (dk. 51 Kulhanek) - Oravec, Rada - Chenturishvili, Grendel, Jirka (dk. 64 Malecki) - Bakos (dk. 87 Janso)

Anderlecht galibiyetine karşın Slovakya Süper Ligi'nde bu sezon çök kötü sonuçlar alan Spartak trnava son maçında da sahasında Slovan Bratislava'ya 2-1 yenildi.

Bu sonucun ardından Latal'ın öğrencileri 12 takımlı ligde 8 puanla 9. sıraya gerilediler.

Muhtemel onbirler

Fenerbahçe: Volkan - Isla, Skrtel, Neustadter, Hasan Ali - Jailson, Eljif - Ayew, Benzia, Valbuena - Slimani

Spartak Trnava: Chudy - Kadlec, Toth, Oravec, Hladik - Rada, Kulhanek - Jirka, Grendel, Chanturishvili - Bakos

Phillip Cocu ile 4. sınav

Çaykur Rizespor yenilgisinin şokunu üzerinden atmaya çalışan Fenerbahçe ise Phillip Cocu ile 4. kez Avrupa Kupası maçına çıkacak. Sarı-Lacivertliler Hollandalı teknik adam yönetiminde oynadığı Şampiyonlar Ligi 3. öneleme Turu ilk maçında Benfica'ya 1-0 mağlup olmuş, rövanş ise 1-1 sonuçlanmıştı. Bu maçta tek gol Alper Potuk'dan gelmişti.

UEFA Avrupa Ligi D Grubu ilk hafta mücadelesinde ise Dinamo Zagreb karşısında Cocu'yla 4-1'lik ağır bir yenilgi gelmişti.

Fenerbahçe'nin 23 kişilik UEFA listesi 

Nabil Dirar, Carlos Kameni, Mehmet Ekici, Roberto Soldado, Ozan Tufan, Berke Özer, Tolga Ciğerci ve Ferdi Kadıoğlu ise bu listenin dışında kalan isimler olmuşlardı.

Sarı-lacivertli ekibin UEFA'ya bildirdiği isim listesinde 23 futbolcu yer alıyor. 

Kaleciler: Volkan Demirel, Harun Tekin, Erten Ersu (altyapı tercihi)

Defans: Hasan Ali Kaldırım, Mauricio Isla, Diego Reyes, İsmail Köybaşı, Şener Özbayraklı, Roman Neustaedter, Martin Skrtel, Yiğithan Güveli (altyapı tercihi)

Orta Saha: Mehmet Topal, Alper Potuk, Barış Alıcı, Jailson Marques Siqueira, Yassine Benzia, Aatıf Chahechouhe, Mathie Valbuena, Oğuz Kağan Güçtekin (altyapı tercihi), Eljif Elmas,

Forvet: Islam Slimani, Michael Frey, Andre Ayew.

İddaa oranları açıklandı

Fenerbahçe ile Spartak Trnava arasında 4 Ekim Perşembe akşamı oynanacak karşılaşmanın İDDAA oranları açıklandı. Buna göre Fenerbahçe'nin galibiyetine 1.20, konuk Spartak Trnava'nın galibiyetine 7.80, beraberliğe ise 4.20 oran verildi.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi D Grubu ikinci haftasında bu akşam Ülker Stadyumu'nda Slovak ekibi Spartak Trnava ile karşı karşıya gelecek.

Spartak otel bahçesinde çalıştı

Çek teknik adam Radoslav Latal yönetimindeki Trnava müsabaka öncesinde sabah antrenman yaptı. Dün Ülker Stadyumu'nda antrenman yapan Trnavalı futbolcular bu sabaha ise Ataşehir’de kaldıkları otelin bahçesinde çalışmalarına devam etti. 

Fenerbahçe-Spartak Tranava UEFA Avrupa Ligi D Grubu 2. Hafta karşılaşması bu akşam saat 19:55'te Ülker Stadyumu'nda oynanacak.

Fenerbahçe Avrupa'da 224. kez sahada

UEFA Avrupa Ligi'ne iyi bir başlangıç yapamayan isteyen temsilcimiz Fenerbahçe, 44. sezonunu geçirdiği Avrupa Kupaları'nda 224. maçına çıkacak. Geçen sezon Spor Toto Süper Lig'i 2. sırada tamamlayarak UEFA Şampiyonlar Ligi ön elemelerine katılmaya hak kazanan Sarı-Lacivertliler, Avrupa arenasında bugüne kadar yaptığı 223 maçta 81 galibiyet, 46 beraberlik ve 96 mağlubiyet aldı. Bu maçlarda rakip filelere 276 gol gönderen Fenerbahçe, kalesinde ise 332 gol gördü.

En başarılı sezon 2012-13'dü

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'nde en başarılı dönemi 2012-13'te yarı finale çıktığı sezondu. Aykut Kocaman yönetimindeki sarı-lacivertli ekip; Marsilya, Mönchengladbach ve AEL Limassol'un bulunduğu C Grubu'nu 13 puanla lider tamamlamış, son 32 Turu'nda Belarus ekibi BATE Borisov'u 0-0, 1-0, son 16 Turu'nda Çek Vitoria Plzen'i 1-0, 1-1, çeyrek finalde de İtalyan Lazio'yu 2-0, 1-1'lik skorlarla eledikten sonra yarı finalde Benfica ile eşleşmişti. Portekiz ekibini ilk maçta 1-0 mağlup eden temsilcimiz Lizbon'daki rövanşta 1-1'i bulmasına karşın sahadan 3-1 yenik ayrılmış ve Amsterdam'daki finalde Chelsea'nin rakibi olma şansını kaybetmişti.

Avrupa Kupaları'nda en golcü Fenerbahçeli Alex de Souza

Sarı-lacivertli takımın 44 yıllık Avrupa Kupaları serüveninde en çok gol atan futbolcu 15 golle Alex de Souza. Brezilyalı efsane yıldızı 12 golle Tuncay Şanlı ve 9 golle Semih Şentürk takip ediyor. Cemil Turan'ın ise 8 golü bulunuyor.  Sarı-lacivertli takımın tarihi boyunca Avrupa Kupaları'nda gol atan futbolcuları şöyle:

15 gol: Alex de Souza

12 gol: Tuncay Şanlı

9 gol: Semih Şentürk

8 gol: Cemil Turan 

7 gol: Aykut Kocaman, Dirk Kuyt, Jose Fernandao

6 gol: Deivid de Souza, Daniel Güiza, Moussa Sow

5 gol: Ogün Altıparmak, Bülent Uygun, Elvir Boliç, Stephan Appiah, Andre Santos

4 gol: Osman Arpacıoğlu, Mateja Kezman, Tümer Metin, Emre Belözoğlu, Colin Kazım Richards, Cristian Baroni, Emanuel Emenike, Miroslav Stoch 

3 gol: Can Bartu, Şeref Has, Şenol Birol, Kemalettin Şentürk, Haim Revivo, Mert Nobre, Uğur Boral, Diego Lugano, Caner Erkin, Pierre Webo, Roman Neustadter

2 gol: Lefter Küçükandonyadis, Birol Pekel, Raşit Çetiner, Şenol Çorlu, Selim Soydan, Nedim Doğan, Fadil Vokrri, İsmail Kartal, Rıdvan Dilmen, Elvir Baliç, Oktay Derelioğlu, Selçuk Yula, Selçuk Şahin, Serhat Akın, Roberto Carlos, Bekir İrtegün, Egemen Korkmaz, Aygün Taşkıran, Samuel Johnson, Raul Meireles, Josef de Souza, Mehmet Topal, Robin Van Persie, Simon Kjaer, Alper Potuk

1 gol: Avni Kalkavan, Abdullah Çevrim, Yaşar Mumcu, Şükrü Birant, Cevher Özer, Yılmaz Şen, Mustafa Arabacıbaşı, Ender Konca, Niyazi Gülseven, Engin Verel, Emin İlhan, Hüseyin Çakıroğlu, İlyas Tüfekçi, Zafer Tüzün, Hakan Tecimer, Oğuz Çetin, Turhan Sofuoğlu, Müjdat Yetkiner, Tanju Çolak, Brian Steen Nielsen, Ali Nail Durmuş, Jes Högh, Augustine Okocha, Viorel Moldovan, Miroslav Steviç, Ali Güneş, Washington Stecenalo, Pierre Van Hooijdonk, Fabio Luciano, Önder Turacı, Mehmet Yozgatlı, Can Arat, Marco Aurelio, Kerim Zengin, Mehmet Topuz, Fabio Bilica, Gökçek Vederson, Murat Hacıoğlu, Salih Uçan, Luis Nani, Ozan Tufan, Lazar Markoviç, Aatıf Chahechouhe, Jeremain Lens, Martin Skrtel, Nabil Dirar

Kendi kalesine gol atanlar: Kovac (Sparta Prag), Marcellis (PSV), Pedersen (Randers), Silvistre (Arsenal), Gorbunov (Atromitos), Dario Maresic (S.Graz)

En çok forma giyen isim Volkan Demirel

Fenerbahçe'nin Avrupa Kupaları'nda en çok forma giyen oyuncusu ise Volkan Demirel. Benfica maçıyla birlikte 85. kez Avrupa Kupaları'nda Fenerbahçe kalesini koruyan Volkan'ı 58 maçla Alex de Souza, 54 maçla Gökhan Gönül takip ediyor.

Fenerbahçe'nin Avrupa Kupaları performansıyla ilgili ilginç istatistikler

En farklı galibiyeti: 5-0 (PFK Turan ve BK 36)

En farklı yenilgi: 0-7 (Benfica)

En çok gol attığı sezon: 2012-13 (25 gol)

Gol atamadığı sezonlar: 1968-69, 1970-71, 1977-78, 1979-80, 1983-84, 1984-85, 1999-00 

Penaltılarla kazanılan maç: 1

Tekrar maçında kaybedilen tur: 2

Bir maçta en çok gol: Semih Şentürk 4 gol (6 Ağustos 2008 MTK)

Bir sezonda en çok gol atan futbolcu: Dirk Kuyt (7 gol / 2012-13)

Yenilmezlik serisi: 7 maç (14 Şubat 2013 – 02 Mayıs 2013)

En çok maç yaptığı rakip: Benfica, Arsenal, Manchester United, PSV Eindhoven (6 kez)

En çok görev yapan t.direktör: Christoph Daum, Aykut Kocaman (26)

En çok galibiyet alan teknik adam: Arthur Zico (12 galibiyet)

Anderlecht Dinamo Zagreb'i ağırlıyor

UEFA Avrupa Ligi D Grubu'ndaki diğer maçta ise yine 4 Ekim Perşembe TSİ 19:55'de Anderlecht ile Dinamo Zagreb Belçika'nın başkenti Brüksel'de karşı karşıya gelecek.

Temsilcimiz Fenerbahçe'nin de yer aldığı UEFA Avrupa Ligi'ndeki maç günleri ve saatleri şu şekilde:

20.09.2018   22:00  Dinamo Zagreb-Fenerbahçe  4-1

20.09.2018   22:00  Sparta Trnava-Anderlecht  1-0

04.10.2018   19:55  Anderlecht-Dinamo Zagreb

04.10.2018   19:55  Fenerbahçe-Sparta Trnava

25.10.2018   19:55  Anderlecht-Fenerbahçe

25.10.2018   19:55  Spartak Trnava-Dinamo Zagreb

08.11.2018   18:50  Fenerbahçe-Anderlecht

08.11.2018   23:00  Dinamo Zagreb-Spartak Trnava

29.11.2018   20:55  Anderlecht-Spartak Trnava

29.11.2018   20:55  Fenerbahçe-Dinamo Zagreb

13.12.2018   23:00  Dinamo Zagreb-Anderlecht

13.12.2018   23:00  Spartak Trnava-Fenerbahçe

UEFA Avrupa Ligi'nde 2. Hafta'nın programı ise şöyle:

YORUMLAR

  • 0 Yorum