Fenerbahçe'ye transfer müjdesi

UEFA Avrupa Ligi 3. Ön eleme maçında Sturm Graz’la karşılaşacak olan Fenerbahçe, UEFA’ya bildireceği listeye bir oyuncu daha takviye edebilecek.

Fenerbahçe'ye transfer müjdesi
22 Temmuz 2017 - 16:30

Gündemde en çok merak edilen konuların başında gelen “Dirar ve Valbuena UEFA maçlarında oynayacak mı?” sorusuna çözüm geldi. Bu çözümün yanı sıra Fenerbahçe, transfer yapması durumunda 1 oyuncuyu daha 26 Temmuz’a kadar bildirebilecek. İşte detaylar…

Fenerbahçe, FFP kuralları gereği sattığı oyuncu bonservisi kadar bonservis bedeliyle oyuncu transfer edebiliyor. Bu durum Dirar ve Valbuena transferlerinde aşıldı. Fenerbahçe; Hakan Çinemre, Savaş Polat, Kaan Özdemir ve Ertugrul Taşkıran'ın bonservis bedellerinden 3.5 Milyon Euro'yu kasasına koydu. Böylece oyuncuların ismini UEFA’ya bildirebilecek olan Fenerbahçe büyük bir sorunu aşmış oldu.

Öte yandan Fenerbahçe bugün saat 01:00’e kadar UEFA’ya listeyi bildirmesi gerekirken, 26 Temmuz’a kadar bir oyuncu transfer ederse onu da UEFA listesine ekleyebilecek. UEFA kuralları gereği ilk maç öncesinde transfer sezonunun devam etmesi takımların aldıkları oyuncuları oynatabilmesi için esnek bir yapıda. Fenerbahçe eğer Sturm Graz maçına kadar verdiği listenin dışında bir oyuncu daha transfer ederse bu ismi ön eleme maçında oynatabilecek.

GABIGOL & LIMA

Transfer çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe, forvet transferi için yoğun mesai harcıyor. Gabigol için girişimlerini sürdüren Fenerbahçe, orta saha Lima için de temas halinde. Eğer bu transferlerden biri ön eleme maçından önce gerçekleşirse Fenerbahçe, transferin ismini UEFA’ya bildirebilecek.

Fenerbahçe geçtiği her tur sonrasında UEFA'ya yeni liste verecek. 22 Temmuz'da verilecek ilk listenin ardından 7 Ağustos'ta yeniden bir liste, Fenerbahçe tarafından UEFA'ya bildirilecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum