Fenerbahçe zorlandı ama kazanmayı bildi: 72-80

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin en büyük şampiyonluk adayı Fenerbahçe; deplasmanda Türk Telekom'u 80-72 yenerek ligde ikinci galibiyetini aldı.

Fenerbahçe zorlandı ama kazanmayı bildi: 72-80
14 Ekim 2018 - 16:53 - Güncelleme: 14 Ekim 2018 - 17:21

Cuma akşamı Turkish Airlines EuroLeague'de sezonun ilk maçında İspanyol rakibi Herbalife Gran Canaria'yı iyi bir oyun sonrası 97-72 ile geçen Obradovic yönetimindeki sarı-lacivertli ekip ligde de ikide iki yapmayı başardı.

Ankara'daki karşılaşmanın ilk periyodu karşılıklı basketlerle geçti. Tyler Ennis, Melih Mahmutoğlu, Nikola Kalinic, Jan Vesely ve Ahmet Düverioğlu beşiyle sahaya çıkan konuk Fenerbahçe ilk çeyreği 22-19 önde kapattı.

İkinci periyotta ev sahibi Türk Telekom'un üstünlüğü vardı. Hafta arasında Eurocup mücadelesinde Valencia'ya 72-67 mağlup olan Ankara ekibi ilk devreyi 37-31'lik skorla üstün kapattı.

Üçüncü çeyrekte Fenerbahçe toparlandı ve özellikle dış atışlarla tekrar öne geçmeyi başardı. Bu periyodun bitimine 5 saniye kala Melih Mahmutoğlu'nun attığı üçlükle Fenerbahçe 57-55'lik üstünlük sağladı.

Son çeyreğe teknik fauller ve üst üste çalınan faul düdükleri damgasını vurdu. Fenerbahçe'nin hücumlarında çalınan faullerin ardından oyunda sarı-lacivertli takım üstünlük sağlamaya başladı ve bitime 4 dakika kala 71-64'le 7 sayı öne geçti.

Sarı-lacivertli takım geride kalan sürede üstünlüğünü korudu ve maçı 80-72 kazanmasını bildi.

Fenerbahçe 14 Ekim Çarşamba akşamı sahasında Khimki Moskova ile EuroLeague'deki ikinci maçına çıktıktan sonra 21 Ekim Pazar günü Arel Üniversitesi Büyükçekmece ile ligde karşılaşacak.

Not: İstatistikler mackolik.com dan alınmıştır.

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum