FIFA 22'de heyecan verici 10 değişiklik

Heyecanla beklenen FIFA 22'nin çıkmasına kısa bir süre kala oyundaki heyecan verici değişikliklere göz atalım.

FIFA 22'de heyecan verici 10 değişiklik
25 Temmuz 2021 - 00:09 - Güncelleme: 25 Temmuz 2021 - 01:51
EA Sports, tüm dünyada en çok oynanan futbol oyunu olan FIFA serisinin son çıkacak oyunu FIFA 22 için heyecan verici değişiklikler hazırladı. 

HyperMotion teknolojisi

EA, özellikle yeni nesil konsollar için yeni bir teknoloji kullanıyor. İlk kez Xsens hareket yakalamayı kullanan EA, bu sayede saha içinde olacak 22 oyuncuyu 'doğal' haline bırakacak. 8,7 milyondan fazla gelişmiş maç yakalama karesine sahip yeni teknoloji; defans, şut, pas ve dribling konusunda 4 binden fazla yeni animasyon getirecek. Yani futbolcuların hareketleri çok daha 'gerçek' olacak. Yapay zekanın her zamankinden daha gerçek olması bekleniyor.

Taktik Yapay Zeka

FIFA için yapılan en büyük eleştirilerden birisi de futbolcuların ve takımların mantıklı olmayan şeyleri yapması yönündeydi. EA, bunun için oldukça çalışıyor. Bilgisayar tarafından kontrol edilen oyuncuların FIFA 22'de daha 'zeki' hareket etmeleri sağlanacak. Hücum oyuncuları saniyede altı kata kadar daha fazla karar verebilecek.

Kinetik hareketler

FIFA 22'deki animasyonlar daha duyarlı ve daha net sonuçlar verecek şekilde ayarlandı. Savunmacılar ve hücumcular, özellikle hava toplarında daha gerçekçi bir şekilde ikili mücadelede bulunabilecek.

Oyuncu tepkileri

FIFA 22'de oyuncu tepkilerinin de gelişmesi bekleniyor. Dünyanın her yerindeki oyununcular, gerçek hayatta yaptıkları gibi maçlar sırasında da konuşup, tartışabilecekler. Hatta birbirlerine el-kol hareketlerinde bulunabilecekler. Ayrıca skora bağlı olarak mutlu veya mutsuz olduklarını ekrana bakınca anlayabileceğiz.

Ayrıntılı istatistikler

İstatistiklerin modern oyunda daha yaygın hale gelmeye devam etmesiyle, FIFA 22, ne kadar iyi performans gösterdiğinizi göstermek için ısı haritalarını ve beklenen golleri (XG) içerecek.

Kalecilerin değişimi

Kaleciler FIFA 22'de tamamen farklı hissediyorlar. İyi anlamda tabii... Yeni oyunda kalecilerin kurtarış çeşitliliği çok daha iyi hale getirildi.

Patlayıcı hızlanma

Kylian Mbappe ve Kyle Walker gibi bir anda hızlanan oyuncular, FIFA 22'de daha da yıkıcı olacak. Sprint düğmesine iki kez dokunmaktan farklı olarak, patlayıcı sprint, ister hücum ister savunma da daha etkili olacak. 

Maç öncesi ve sonrası

Oyuncu ısınma hareketleri, soyunma odaları ve maskotların çekimleri ile FIFA 22, adeta gerçek bir maç atmosferi vaad ediyor. Hatta takımınız eğer kötü oynarsa seyirciler, maçın bitimini beklemeden stattan ayrılıyor. Maç sonu sevinç gösterileri de daha iyi hazırlanmış durumda. 

Top kontrolü

EA'in FIFA 22'de top kontrolünü daha kolaylaştırdığı belirtiliyor. Yeni oyunda ilk dokunuş da çok önemli olacak.

Top fiziği

FIFA 22'de topun hareket etme şekli tamamen farklı. EA, gerçek dünya verilerini kullanarak yepyeni bir gerçekçilik düzeyi sunuyor. Topun hızı, hava direnci, zeminin sürtmesi, yuvarlanma sürtmesi gibi özellikler ile 'gerçek' bir top hissi sağlanacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum