Fikret Orman Beşiktaş'ın Uzak Doğu hedeflerini anlattı

Özel bir röportaj veren Fikret Orman, daha önce açıkladığı Uzak Doğu'da maç yapma projesinin detaylarını paylaştı.

Fikret Orman Beşiktaş'ın Uzak Doğu hedeflerini anlattı
19 Haziran 2017 - 09:37

Üst üste iki sezon şampiyonluğa ulaşan Beşiktaş'ta hedef küresel pazara açılmak. Bu yolda çalışmalarını sürdüren Siyah-Beyazlılar'da başkan Fikret Orman, takımın taraftar sayısını 100 milyona çıkarma hedeflerinde olduklarını belirterek Uzak Doğu'da ülke ülke projelerini açıkladı.,

"2003'TE ÇİN'E GİDELİM DESEYDİM BANA NELER DERLERDİ"

Temmuz'da Çin'e giderek üç hazırlık maçı yapacak Beşiktaş'ta Uzak Doğu projesiyle ilgili Vatan'a özel bir röportaj veren Fikret Orman, hedeflerinin Asya'daki Müslümanlar olduğunu belirterek, "Uzak Doğu programına Manchester City 2003'te start vermiş. Biz daha şmdi başlıyoruz. Eğer 2003'te başkanlık koltuğunda otursaydım ve Çin'e gidiyoruz deseydim, bana neler derlerdi. Adamlar o zaman yapmış bir şimdi farkediyoruz. Arkadan geliyoruz ama bunları yapmazsak ilerleme kaydedemeyiz" ifadelerini kullandı. 

"16 TEMMUZ'DA ÇİN'DE SCHALKE İLE OYNAYACAĞIZ"

Schalke ile yapacakları hazırlık maçına da değinen Orman, "16 Temmuz'da Çin'de olacağız ve Guangzhou'da Schalke ile bir hazırlık maçı yapacağız. Alman kulübünün sosyal medya hesaplarını 20 milyon Çinli takip ediyor ve bu kadar insanla etkileşim halindeler. Biz bunu 30-40 milyona kadar çıkarırız" şeklinde konuştu. 

"HEDEFİMİZ MÜSLÜMANLAR"

Çin'in sadece bir başlangıç olduğunu belirten Beşiktaş Başkanı, "Sadece Uzak Doğu denildiğinde Çin'i düşünmemek gerek. Pakistan ve Çin'i de kapsayan bölgede milyarlarca Müslüman var. Hedefimiz yüksekler ama havalara da girmemek gerek. Real Madrid, Barcelona ya da Manchester United değiliz ve kadromuzda Lionel Messi, Cristiano Ronaldo ya da Zlatan Ibrahimovic yok. Küresel kulüplerden müşteri kapmak kolay değil" yorumunda bulundu. 

"MÜSLÜMAN ÜLKELERDE SEMPATİ KAZANABİLİRİZ"

Asıl hedeflerinin Müslüman popülasyonu olduğunu vurgulayan tecrübeli başkan, "Müslüman ülkelerde sempati kazanabiliriz. Azerbaycan'da çok taraftarımız var. Oraya geçtiğimiz yıl gidip maç yapamadık ama bu sene kesin ordayız. Kazakistan, Endonezya ve Malezya'ya gidip maçlara çıkacağız. Hedefimiz 10-12 ülke. Bunun yanında Barcelona'da Messi, Neymar, Suarez varken Beşiktaş'a sempati kazandırmak için sebep bulmamız lazım. O kitleye hitap edecek bir yıldız mesela. Örneğin Quaresma ya da Talisca bu tarz oyuncular. Biz daha büyük bir çevreye Müslüman ülkenin kulübü olarak pazarlama yapabiliriz" diyerek sözlerine son verdi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum