Finlandiya Milliler'i sevindirdi

Milli takımımızın da bulunduğu I Grubu maçında Finlandiya, evinde büyük bir sürprize imza atarak İzlanda’yı 1-0 mağlup etti.

Finlandiya Milliler'i sevindirdi
02 Eylül 2017 - 20:55 - Güncelleme: 02 Eylül 2017 - 20:59

Dünya Kupası Elemeleri G Grubu’unda milli takımımızın 2 puan üzerinde bulunan İzlanda, favori çıktığı maçta Finlandiya’ya Alexandr Ring’in attığı golle yenildi.

Finlandiya öne geçti

Maça iyi başlayan taraf, sürpriz bir şekilde ev sahibi Finlandiya oldu. İlk dakikalardan itibaren maçın favorisi İzlanda’nın yarı sahasında baskı kuran ve pas bağlantılarını kesen Finlandiya, golü erken buldu. 8.dakikada ev sahibinin orta sahası Alexander Ring, attığı şık golle takımını öne geçirdi. Bu dakikadan sonra da etkisini sürdüren Finlandiya, İzlanda kalesinde önemli fırsatlar yakalamasına rağmen ikinci golü bulamadı. Rakibinden gelen bu sürpriz direnişe zaman zaman karşılık verebilen İzlanda, top hakimiyetini bir türlü eline geçiremedi ve yakaladığı az sayıdaki fırsattan yararlanmayı başaramadı. İlk 45 dakika 1-0’lık Finlandiya üstünlüğü ile tamamlandı

İzlanda atamadı

İkinci 45 dakikaya ise daha iyi başlayan taraf ilk yarının aksine İzlanda oldu. Konuk ekip zaman zaman Finlandiya’ya hızlı hücum şansları tanısa da genellikle oyunun hakimi olan taraftı. Etkili kurulan hücumlarla rakip kaleye giden İzlanda, Gunnarson ve Gylfi Sigurdsson ile girdiği pozisyonlardan yararlanamadı. Maçın hakemi ile sık sık karşı karşıya gelen İzlandalı futbolcular, maçın sertliğini arttırmaya başladılar.

Sürpriz sonuç!

60.dakikadan itibaren demoralize olan rakibinin üzerine gitmeye başlayan ev sahibi ekip, oyun üstünlüğünü eline geçiremese de pozisyonlar bulmaya başladı. Finlandiya’nın kullandığı bir kornerde kafayı vuran Hetemaj’ın topu çizgiden çıkartıldı. 70.dakikadan itibaren risk almaya başlayarak tüm hatlarıyla rakip yarı alana çıkan İzlanda, etkili olamayınca kalesinde net fırsatlar vermeye başladı.

Konuk ekipte Rurik Gislasson 73 ve 76.dakikalarda gördüğü iki sarı kartla oyundan atıldı. 10 kişi kalan rakibinin üzerine gitmeye başlayan ev sahibi Finlandiya, girdiği net fırsatlardan yararlanamasa da üstünlüğünü korumayı bildi ve sahadan 1-0’lık galibiyetle ayrıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum