Finlandiya sürprizle başladı

2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nın A Grubu'nda ilk maçlar tamamlandı. İlk maçlar sonucunda grubun en büyük sürprizini, Fransa'yı 86-84 mağlup eden Finlandiye yaptı. İşte diğer sonuçlar...

Finlandiya sürprizle başladı
31 Ağustos 2017 - 23:38

2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda A Grubu'nda ilk maçlar tamamlandı. 

FİNLANDİYA SÜRPRİZLE BAŞLADI

Helsinki Arena'da oynanan maçta Finlandiya seyircisinin de desteğiyle ilk çeyreği 23-15 önde kapattı. Savunma sertliğini ve hücumu ikinci çeyrekte daha da arttıran Fransa soyunma odasına 33-32'lik skorla önde girdi. Üçüncü çeyrekte atılan karşılıklı basketlerle Fransa final periyoduna 53-49 önde girdi. Dördüncü çeyrekte Finlandiya'nın etkili oyunu sayesinde maçın normal süresi 72-72 bitti. Uzatmalarda son topta Fransa'da De Colo hücumu değerlendiremeyince Finlandiya ilk maçtan 86-84 galip ayrıldı.

Karşılaşmanın en skorer ismi Fransa'da 25 sayı atan Evan Fournier olurken, ev sahibi Finlandiya'da ise Lauri Markkanen 22 sayı kaydetti. 

Grubun bir sonraki maçında Finlandiya, Slovenya ile karşılaşacak. Fransa ise Yunanistan ile kozlarını paylaşacak.

YUNANİSTAN ZORLANMADI

Helsinki Arena'da oynanan bir başka maçta hem grubun hem de turnuvanın favorisi Yunanistan İzlanda'yı 90-61 mağlup etti. Helsinki Arena'da maçın ilk çeyreğini 26-10 Yunanistan önde kapattı. Soyunma odasına Yunanistan'ın 37-33'lük üstünlüğüyle gidildi. Üçüncü çeyrekte vitesi arttıran Yunanistan farkı çift hanelere taşıyarak skoru 61-45'e getirdi. Maçın final periyodunda İzlanda hiçbir varlık gösteremedi ve maçı 90-61'lik skorla Yunanistan kazandı.

Karşılaşmanın en skorer ismi İzlanda'dan 21 sayı atan Haukur Palsson olurken, Yunanistan adına maçın en skorer ismi 20 sayıyla Nikos Pappas oldu. Fenerbahçe Doğuş forması giyen Kostas Sloukas ise 5 sayı attı.

Grubun bir sonraki maçında İzlanda Polonya ile oynayacak. Yunanistan ise Fransa'nın karşısına çıkacak.

AÇILIŞ MAÇINDA KAZANAN SLOVENYA

Avrupa Basketbol Şampiyonası'nın açılış maçında Slovenya ile Polonya kozlarını Helsinki Arena'da paylaştı. Oldukça tempolu geçen maça iki takım da karşılıklı basketlerle başladı. İlk çeyrek sonucunda Slovenya 24-22'lik üstünlüğü yakaladı. Polonya'nın top kayıplarını iyi değerlendiren Slovenya, Goran Dragic'in 20 sayı attığı ilk yarıyı 53-46 üstünlükle bitirdi. Üçüncü çeyrekte farkı daha da açan Slovenya, Polonya karşısında son periyoda 74-58 üstün girdi. Maçın son periyodunda Polonya farkı eritse de maçı kazanamadı ve maçı 90-81'lik skorla Slovenya kazandı.

Maçın en skorer ismi Slovenya adına 30 sayı kaydeden Goran Dragic olurken, Polonya'da Mateusz Ponitka'nın 22 sayı ve 13 ribaundu mağlubiyeti engelleyemedi.

Grubun bir sonraki maçında Slovenya, Finlandiya ile oynayacak. Polonya ise Fransa ile kozlarını paylaşacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum