İtalya zorlanmadı

2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda B Grubu'nda ilk maçlar tamamlandı. İlk maçlar sonucunda grubun favorisi olan İtalya çok rahat kazandı. İşte diğer sonuçlar...

İtalya zorlanmadı
01 Eylül 2017 - 00:01

2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda B Grubu maçları tamamlandı.

ALMANYA İYİ BAŞLADI

Grubun ilk maçında Almanya Ukrayna'yı 75-63 mağlup etti. Maça etkili başlayan Ukrayna oldu. İlk çeyreği Almanya karşısında 16-9 önde tamamlatan Ukrayna maçın ikinci çeyreğinde kötü bir oyun sergiledi ve takımlar soyunma odasına Almanya'nın 39-33'lük üstünlüğüyle gitti. İkinci yarıya iki takım da karşılıklı basketlerle başladı ve Almanya üçüncü çeyreği 58-47 önde kapattı. Maçın final periyodu ise müthiş bir çekişmeye sahne oldu. Maçı Almanya 75-63'lük skorla kazandı.

Maçın en skorer ismi Almanya'da 32 sayı kaydeden Dennis Schröder olurken, Ukrayna'da ise Mishula'nın 12 sayısı mağlubiyeti önleyemedi. 

B Grubu'nda Almanya bir sonraki maçında Gürcistan ile oynayacak. Ukrayna ise İtalya ile kozlarını paylaşacak.

NEFES KESEN MAÇTA GÜLEN GÜRCİSTAN

B Grubu'nun diğer maçında Gürcistan, Litvanya'yı 79-77 yenmeyi başardı. Tel Aviv'de oynanan maçın ilk çeyreği müthiş bir mücadeleye sahne olurken ilk çeyrek 18-18 sona erdi. İkinci çeyrekte dış şutlarla etkili olan Litvanya soyunma odasına 39-34'lük skorla önde girdi. Üçüncü çeyrekte kontrolü eline alan Gürcistan son çeyreğe 59-57 üstün girdi. Maçın final periyodunda Gürcistan sahadan 79-77'lik galibiyetle ayrılmayı başardı.

Maçın en skorer ismi Gürcistan adına 29 sayı atan Tornika Shengelia olurken, Litvanya'da Kuzminskas'ın 18 sayısı galibiyet için yeterli olmadı.

B Grubu'nda Gürcistan bir sonraki maçında Almanya ile karşı karşıya gelecek. Litvanya ise İsrail ile oynayacak.

İTALYA ZORLANMADI

B Grubu'nun final maçında İtalya, B Grubu'nun ev sahibi İsrail'i 69-48 mağlup etmeyi başardı. Maçın ilk çeyreğini İtalya 21-15 önde kapatırken, maçın ikinci periyodunda İsrail oyunu dengelemeye çalışarak soyunma odasına İtalya'nın 36-32'lik üstünlüğüyle gidildi. Üçüncü çeyrekten itibaren İtalya'nın katı savunması sonucunda İtalya farkı açtı ve final periyoduna 51-41 önde girdi. Maçın son periyodunda İtalya ağırlığını koydu ve maçtan 69-48'lik galibiyetle ayrılmayı başardı.

Maçın en skorer isimleri İtalya adına 18 sayı kaydeden Bellinelli ve İsrail adına yine 18 sayı atmayı başaran Omri Casspi olurken; Fenerbahçe Doğuş forması giyen Luigi Datome 16 sayı, 8 ribaund ve 1 asistle oynarken, Fenerbahçe Doğuş'un bu sezon kadrosuna kattığı Nicola Melli ise 9 sayı, 10 ribaund ve 1 asistle oynadı.

B Grubu'nda İtalya bir sonraki maçında Ukrayna ile oynayacak. İsrail ise seyircisinin önünde Litvanya ile kozlarını paylaşacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum