FM oynayarak hocalık teklifi alan oyuncu

Football Manager oyununda tarihi başarılar elde ettiği kulübe CV’sini yollayan oyuncu, aldığı cevapla gerçek hayatta aynı takımda çalışmaya başladı! Rüya gibi bir iş...

FM oynayarak hocalık teklifi alan oyuncu
24 Aralık 2021 - 04:33 - Güncelleme: 24 Aralık 2021 - 08:33

FUTBOO | Hangimiz sevmedik ki Football Manager'i... Oyunu oynarken sanki futbolcularla beraber maça çıkıyormuşuz gibi hissettik. Football Manager'da başarı hikayeleri oyunu oynayan hemen hemen herkeste vardır. 3. Lig'den alıp şampiyon yapan da var, küme düşmeye oynayan takımı alıp Şampiyonlar Ligi kazanan da... Oyundaki bulduğumuz genç futbolcuların gerçek hayatta da başarılı olması yüzlerimizde hep bir tebessüm bırakmıştır.

Oyunu oynayan bir oyuncu ise sanal dünyadan gerçek hayata transfer oldu! Adı sanı duyulmamış FK Bezanija takımını oyunda Avrupa devi haline getiren Sırp oyuncu Andrej Pavlovic'in başarısı oyun sınırlarını da geçti.

Sırbistan 2. Ligi’nden Avrupa’nın zirvesine uzanan yol

Football Manager'da Sırbistan 2. Lig takımı FK Bezanija'nı yöneten Pavlovic, 16 yıl boyunca takımının başında kaldı. Pavlovic, bu süre zarfında 10 kez üst üste Sırbistan şampiyonluğu, 6 yerel kupa, bir de Şampiyonlar Ligi yarı finali gördü. Manchester City, Tottenham ve Bayern Münih'i de yenme başarıları gösterdi.

CV’sini kulübe gönderdi

22 yaşındaki oyuncu, ''Ne kadar da güzel takım yönettim'' demiş olmalı ki oyundaki CV'sini Bezanija'ya gönderdi. Pavlovic, ''FM'deki başarılarımı kulübe gösterdim ve yardımcı olabileceğimi söyledim ama cevap vermelerini beklemiyordum'' diyor. Bezanija takımı ise Pavlovic'in mesajına geri dönüş yapıp genç oyuncuyu takıma kazandırmış…

 

 

'İşe çağırdılar, inanamadım!'

Oyundaki CV'si ile iş bulan Pavlovic, ''Kulübe yardım etmek istemiştim, gelen cevapla çok şaşırdım. Cumartesi oynanacak ilk maça çağırdılar. İnanamadım! Gönüllü olarak kendilerine yardımcı olmamı istiyorlardı.'' diye Bezanija'ya giriş serüvenini anlatıyor.

Andrej Pavlovic, haftasonları oyunda tarih yazdığı takımına gerçek hayatta yardımcı oluyor. Bunu da para almandan yapıyor. Bir nevi staj...

FM sayesinde hayalindeki işe kavuşan oyuncu, ''Eğer bir şans verilirse futbolda gözlemci veya datacı olmak çok isterim. Uzun zamandır bu işin hayalini kuruyordum. Şu anda Bezenija'dan para almıyorum çünkü bu takımı çok seviyorum. Umarım gelecekte sevdiğim bu iş için para alarak çalışabilirim.'' sözlerini kullanıyor.


YORUMLAR

  • 0 Yorum