Fransa'dan Valbuena'ya kötü haber

Fransız Yargıtayı, sarı-lacivertli takımın yeni transferi Mathieu Valbuena tarafından Real Madrid’de oynayan Karim Benzema'ya karşı açılan davada, Versay İstinaf Mahkemesi'nin aldığı kararı iptal etti.

Fransa'dan Valbuena'ya kötü haber
11 Temmuz 2017 - 19:15

Yargıtay’ın, Versay İstinaf Mahkemesi'nin iddianamenin kabul edilmesiyle ilgili bu aldığı kararı, usulde görülen hata yüzünden bozduğu öğrenildi. 

Yargıtay, bu davanın bu kez Paris İstinaf Mahkemesi tarafından ele alınmasını karar verdi.

Gerekçeli kararda, soruşturmayı yürüten adli polisin tarafsızlığı ile ilgili şüpheler üzerine Karim Benzema'nın avukatı tarafından yapılan itirazın haklı bulunduğu ifade edildi.

Benzema'nın avukatı Patrice Spinosi ise yaptığı açıklamada, “Yargıtay'ın verdiği karar müvekkilimin bir sonraki mahkemedeki duruşmasında aklanmasının önünü açabilir” yorumunda bulundu.

150 BİN EURO İSTENMİŞTİ

Versay İstinaf Mahkemesi, Benzema ve diğer üç sanık hakkındaki suçlamanın düşmesi için yapılan başvuruyu ise reddetmişti.

Real Madridli oyuncu hakkında devam eden şantaj soruşturması, Mathieu Valbuena'nın ‘mal varlığını gasp etme girişimi’ kapsamında yürütülmekte. Valbuena'ya, özel hayatına ilişkin gizli olarak çekilmiş bir videonun kendisine gönderilerek şantaj yapıldığı ve kendisinden 150 bin euro istendiği iddia ediliyor.

Söz konusu suçlamalarla ilgili Benzema ve diğer bazı sanıklar aleyhine 5 Kasım 2015'te dava açılmıştı. 

Fransa Teknik Direktörü Didier Deschamps, hakkındaki dava nedeniyle Benzema'yı 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası kadrosuna almamış, Cezayir asıllı Müslüman futbolcuyu kadroya dahil edilmemesi nedeniyle ırkçılık yaptığı eleştirilerine de maruz kalmıştı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum