Fransa Ligue 1 değerlendirmesi

Ligue 1'da sezonun başlamasına çok kısa bir süre kala takımları ve bizi nasıl bir sezonun beklediğini değerlendiriyoruz.

Fransa Ligue 1 değerlendirmesi
06 Ağustos 2021 - 11:51
Ligue 1'da geçen sezon nefes nefese bir şampiyonluk yarışı izlemiştik. Türk futbolcularımız Burak Yılmaz, Yusuf Yazıcı ve Zeki Çelik'in forma giydiği Lille, Paris SG'nin önünde süprriz bir şampiyonluk yaşamıştı. Şampiyonluk yarışını izlemek baya keyifliydi. Peki bu sene bizi Fransa'da neler bekliyor? 

Şampiyonluğun olağan şüphelisi Paris SG ile başlayalım. Pochettino, kariyerindeki ilk lig şampiyonluğunu istiyor. PSG ile ilk tam senesi olacak ve bu kez sürprize yer bırakmak istemiyor. Transferin Avrupa'daki en hareketli takımlarından birisi oldular. Sergio Ramos, Hakimi, Donnarumma, Wijnaldum gibi hamleler çok konuşuldu. Mbappe ve Neymar bu sene de takımda kaldılar. Rakipleri çok korkutan bir kadro oluştu. PSG, bu sene sadece Ligue 1'ın değil, Şampiyonlar Ligi'nin de en büyük favorileri arasında yer alıyor. Fransa'da şampiyonluğu üst üste 2 sezon kaçırmak istemezler.

Lille, aynı başarıyı gösterebilir mi?

Geçen sezonun şampiyonu Lille için ise maalesef bu sezon aynı şeyleri beklemiyoruz. Şampiyon takımın hocası Galtier'i Nice'e kaptırdılar. Takımda zaten ekonomik bir sıkıntı yaşanıyor. Ayrılıklar yaşanması bekleniyor. Yeni teknik direktör Jocelyn Gourvennec'in büyük bir başarısı yok. Galtier sonrası büyük soru işareti. Geçen seneki gibi bir sezon yaşanması çok zor görünüyor.
Güç kaybeden takımlardan birisi de Lyon. Memphis Depay'ın Barcelona'ya gitmesi onları olumsuz etkileyecektir. Orta sahanın en önemli ismi Aouar'ın da ayrılması gündemde. Yine de genç ve dinamik bir kadrosu var. Üst sıralarda olmasını bekliyoruz ama şampiyonluk yarışı zor gözüküyor. 

Sürpriz adayları

Monaco ise geçtiğimiz sezon çok iyi bir performans ortaya koymuştu. İyi bir kadroları var ve geçen senenin de üstüne koyarlarsa bu sezonun flaş takımı olmaya aday. Ben Yedder, Volland, Golovin, Gelson Martins gibi çok tehlikeli hücumcuları var. Dikkat edilmesi gereken bir takım. 

Transferin en hızlı takımlarından birisi de Marsilya oldu. Marsilya artık en üst sıralara oynamak istiyor Bu sene Türk yıldızımız Cengiz Ünder'i de Marsilya'da izleyeceğiz. İyi bir kadro oluştu, izlemesi zevkli olacak. Taraftarlarla bütünleşince daha iyi oynayan takımlardan biri Marsilya. Bu sene sürpriz yapabilirler.

Bu takımlara dikkat!

Dikkat edilmesi gereken iki takım daha var. Nice ve Rennes.... Nice, geçen senenin şampiyon hocası Galtier'i takımın başına getirdi. Büyük bir yatırım yapmayı düşünüyorlar. Atılımı bu seneden başlattılar. Rennes ise zaten sürekli çıkarttığı yeni oyuncularla her sene bir tehlike. Bu sene Jeremy Doku'yu izlemenizi tavsiye ederiz.

Orta sıralardan yine Montpellier, St. Etienne, Bordeaux gibi takımlar üst sıraları zorlama mücadelesi verecek diye düşünüyoruz. PSG'nin 3 adım önde olduğu ama onu takip edenlerin oldukça zevk vereceği bir Ligue 1 bizi bekliyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum