Szalai 20 milyon euro eder mi?

Fenerbahçe'de başkan Ali Koç, Attila Szalai için ''Attila Szalai'ye ilgi acayip arttı. Szalai için 20 milyon euronun altı konuşulmaz bile.'' diyor. Peki Fenerbahçe'nin Macar savunma oyuncusu 20 milyon euro eder mi?

Szalai 20 milyon euro eder mi?
16 Nisan 2022 - 00:16 - Güncelleme: 16 Nisan 2022 - 00:26
Fenerbahçe, geçen sezonun devre arasında Apollon Limassol takımından Attila Szalai'yi transfer ederken belki çoğu kişi kendisinden böyle bir iyi performans beklemiyordu. 23 yaşındaki stoper, yaşının çok üstünde bir olgunlukla, sanki yıllardır Fenerbahçe'deymiş gibi bir yarım sezon geçirdi. Üstüne EURO 2020'de Portekiz, Fransa ve Almanya gibi inanılmaz hücum yıldızlarına karşı savaştı. Szalai harika bir sezonu geride bıraktı ve tabii ki taliplerinin çıkması gayet normal.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Attila Szalai'ye ciddi bir ilgi olduğunu belirtirken futbolcunun minimum 20 milyon euro bonservis bedeliyle takımdan ayrılabileceğini dile getirmişti. 

Ben White ve Cristian Romero...

Özellikle Virgil van Dijk'ın 85 milyon euro karşılığında Liverpool'a transfer olması, stoper oyuncularının önünü açtı. Bu bir gerçek. Ardından Maguire 87 milyon euroya transfer oldu. Bu transfer döneminde Ben White ve Cristian Romero için 50 milyon euro değer biçildi. İkisi de 23 yaşında. Tıpkı Attila Szalai gibi...

Ya Premier League'de olsaydı?

Szalai, eğer Süper Lig değil de Premier League'de olsaydı büyük ihtimal 20 milyonun da üzerinde bir bonservis ücreti görebilirdi. Ben Whire, sadece 1 sezon Premier League tecrübesi gördü. Brighton'da geçen müthiş sezonun ardından 58.5 milyon euroya transfer oldu... Stoperlere bu kadar büyük bir ilgi varken Attila Szalai için de 20 milyon euro seviyesi baktığımızda normal. 

Macar futbolcu için Leicester, Dortmund, West Ham, Everton gibi takımların ismi geçti. Bu söylenen takımların hangisine giderse gitsin bonservis değeri daha da artacaktır. 

Simon Kjaer'in rekoru tarih olabilir

Süper Lig'den transfer edilen en pahalı oyuncu, yine Fenerbahçe'den olmuştu. Simon Kjaer, 12.5 milyon euroya Sevilla'ya transfer olmuştu. Szalai için Süper Lig rekorunu kırması beklenebilir. EURO 2020'den de geçer not alması hem kendisi hem de Fenerbahçe için büyük bir artı. Eğer Fenerbahçe, bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde oynasaydı ve Szalai kendisini orada da göstermiş olsaydı rahatlıkla 20 milyonu geçebilirdi. Eğer bu sene olmasa bile, Fenerbahçe ile seneye Şampiyonlar Ligi'nde boy gösterirse onu tutmak çok zor olacaktır.

Ali Koç haklı mı?

Yine de yaşı, potansiyeli, oyun aklı ile Avrupa'da rahatlıkla oynayabilecek bir stoper Szalai. Özellikle sol ayaklı bir stoper alması da onu özel kılıyor. Sol ayaklı stoper bulmak, kolay iş değil. Szalai için Ali Koç'un 20 milyon euro istemesi haksız değil olsa gerek. Kendisini 2 milyon euroya alındığını düşünecek olursak Szalai için müthiş bir transfer başarısı diyebiliriz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum