Futbol dünyası 'küme düşme' için ikiye bölündü

Süper Lig'de bu sezon küme düşmenin kaldırılmasının ardından, futbol dünyası ikiye bölündü. Bir bölüm spor yazarı ve gazeteci kararı olumlu bulurken, ligin bitmesinin ardından böyle bir kararın doğru olmadığını savunanlar da oldu. İşte futbol dünyasından küme düşmenin kaldırılmasıyla ilgili dikkat çeken bazı değerlendirmeler...

Futbol dünyası 'küme düşme' için ikiye bölündü
29 Temmuz 2020 - 19:41 - Güncelleme: 29 Temmuz 2020 - 19:57
Süper Lig'de bu sezon küme düşmenin kaldırılmasının ardından spor medyasından farklı ve dikkat çekici değerlendirmeler geldi. Spor dünyasının önemli isimleri bu konuyu kısa kısa değerlendirirken, iki farklı görüş ön plana çıktı.

Kararla ilgili bir bölüm spor yazarı 'olumlu' değerlendirmeler yaparken, bir bölüm spor yazarı ve yorumcusu de kararın doğru olmadığı yönünde ifadeler kullandı.

'Neden, nasıl ve ne zaman soruları yanıtsız'

Futbol dünyasının önemli yorumcularından Mehmet Demirkol, konuyla ilgili 'Seneye de pandemi devam edecek. Bu sene sen pandemi var diye küme düşmeyi kaldırırsan, seneye küme düşecek olan takım direk Tahkim'e başvurur. Bunun planı yapılmadan, böyle bir karar alınamaz. 25 dakikalık konuşmada; neden, nasıl ve ne zaman sorularının cevaplarını alamadım. Enteresan bir basın toplantısı oldu' ifadelerini kullandı.
 

'Peki lig neden oynandı?'

Süper Lig'in 21 takımlı oynanmasına bir eleştiri de spor basınının önemli isimlerinden Mert Aydın'dan geldi. Mert Aydın, konuyla ilgili sosyal medya hesabından  'Kimseyi kırmayalım 36 yapalım diyorum. TFF duy beni' paylaşımını yaptı. A Spor yorumcusu Ilgaz Çınar da karara sosyal medya hesabından 'Şampiyonun belli olduğu yerde, düşen de olur. Peki ligin kalanı niçin oynandı? Ara verilmeden önceki haliyle tescil edilseydi o zaman' ifadeleriyle tepki gösterdi.

Spor spikeri ve gazeteci Ercan Taner de konuyla ilgili fikirlerini sosyal medya hesabından paylaştı. Taner kararı doğru bulmadığını 'Lig mücadelesi deyince küme düşmek olacak, şampiyon olacak, Şampiyonlar Ligi'ne son anda katılma olacak... Bunun adına lig denir... Trabzonspor ve Galatasaray’ın günahı ne?' ifadeleriyle paylaştı.

'Kulüp başkanlarımızı tebrik ederim'

Spor basınında kararı olumlu bulan yazar ve yorumcular da oldu. A Spor yorumcusu Emre Bol, kararı desteklediğini 'Oy birliğiyle küme düşmenin kalkmasını destekleyen bütün kulüp başkanlarımızı tebrik ediyorum' ifadeleriyle dile getirdi. 

Futboo.com yazarlarından Altan Tanrıkulu da sosyal medya hesabından konuyla ilgili kısa bir paylaşımda bulundu. Tanrıkulu, sosyal medya hesabından 'Berna Gözbaşı’nın emekleri için Kayserispor’un, Türk futbolunun temel taşları oldukları için de Eskişehirspor ve Ankaragücü’nün ligde kalmalarına sevindim.. Dilerim Adana Demirspor da layık olduğu Süper Lig’e yükselir' ifadelerini kullandı.

Ligin ertelendiği dönemde Rıdvan Dilmen de konuyla ilgili kısa bir açıklama yapmış ve küme düşmenin kaldırılması gerektiğini dile getirmişti. Dilmen o dönem konuyla ilgili 'Küme düşmenin kaldırılması lazım. Dünya olağanüstü bir durumdan geçiyor' demişti.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum