Süper Lig'de küme düşme kaldırıldı

Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig'de 2019/2020 sezonu ile ilgili tarihi kararını açıkladı ve Süper Lig'de bu sezon küme düşme kaldırıldı.

Süper Lig'de küme düşme kaldırıldı
29 Temmuz 2020 - 17:22 - Güncelleme: 29 Temmuz 2020 - 20:02
Süper Lig'de bu sezon küme düşme kaldırıldı. Türkiye Futbol Federasyonu, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile yapılan toplantının ardından Süper Lig ile ilgili tarihi kararı açıkladı. Türkiye Futbol Federasyonu Süper Lig'de geride bıraktığımız 2019/2020 sezonunda küme düşmenin kaldırıldığını açıkladı.

Geçtiğimiz gün Kulüpler Birliği'nin toplantısı ve bugün yapılan toplantının ardından açıklanana karara göre Ankaragücü, Yeni Malatyaspor ve Kayserispor bu sezon küme düşmeyecek.

Basın toplantısında konuşan TFF Başkanı Nihat Özdemir, 'Süper Lig, TFF 1. Lig, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig'de bu sezon küme düşme olmayacak. Oy birliği ile aldığımız karar doğrultusunda, yabancı oyuncu kuralı değişikliği, 2021-22 sezonundan itibaren uygulanacak' ifadelerini kullandı.

Peki gelecek sezon nasıl olacak?

TFF'nin açıkladığı tarihi kararın ardından Süper Lig'de gelecek sezonun da nasıl olacağı netleşti. Gelecek sezon Süper Lig, 21 takımla oynanacak. Ligden düşmeyecek Ankaragücü, Yeni Malatyaspor ve Kayserispor'a ek olarak TFF 1. Lig'den yükselen Hatayspor, BB. Erzurumspor ve Play-off finalinde mutlu sona ulaşacak takım gelecek sezon Süper Lig'de mücadele edecek.

Alt liglerde de düşme olmayacak

Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig'in yanı sıra TFF 1. Lig, TFF 2. Lig, TFF 3. Lig'de de bu sezon küme düşmenin olmayacağını açıkladı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum