Futbolcudan çok 'CM Efsanesi'; Adu

Bir futbolcudan çok 'CM efsanesi' olarak hatırlanmaktan öteye gidemeyecek Freddy Adu, İsveç 3. lig ekiplerinden Österlen FF takımında bile tutunamadı! 18 yıllık profesyonel kariyerinde kıta kıta, ülke ülke gezen Adu, futbol adına hiçbir şey bırakmadan sona yaklaşıyor. İşte o 'CM efsanesi' Adu'nun hikayesi...

Futbolcudan çok 'CM Efsanesi'; Adu
05 Ocak 2022 - 00:52

FUTBOO 14 yaşında profesyonel futbola adım adan ve futbolseverlerin de bu dönemden bu yana tanıdğı bir isim; Freddy Adu... Dünyanın en iyi futbol simülasyon oyunu Championship Manager'e göre dönemin gelecek vadeden bir numaralı ismi olarak görülen Freddy Adu, son olarak İsveç 3. Lig ekiplerinden Österlen FF'e transfer olmuştu. Ancak burada da tutunamayan Adu'nun sözleşmesi iki ay içinde feshedildi.

 3
2 yıllık hayatının 18 yılında profesyonel futbol oynayan ve tüm beklentileri hayal kırıklığına çeviren 'CM efsanesi' Adu'nun hikayesini bir kez daha hatırlayalım.

MLS ekiplerinden DC United'ın 14 yaşında profesyonel sözleşme imzaladığı, Pele, Maradona gibi dünyanın en iyileriyle o günden kıyaslanmaya başlayan Adu, kıta kıta, kulüp kulüp gezdiği kariyerinde beklentileri karşılamaya yaklaşamadı bile... Bu çalkantılı kariyerinde Adu'nun yolu 2011 yılında ülkemizle de kesişmişti. Herkesi bir merak ve heyecan sarmıştı ancak Adu'nun Rizespor'daki hikayesi, diğer takımlarda yaşadıklarından pek de farklı olmadı.

Kıta kıta, ülke ülke, takım takım transfer

2004 yılında başlayan profesyonel kariyerinde Adu ilk önemli transferini 2006 yılında Salt Lake'e giderek yaptı. Basının ilgisi, beklentilerin gittikçe artmasının ardından bu tip denemeleri yapmayı seven ve genelde başarılı olan Benfica, Adu'yu kadrosuna kattı. Böylece Ganalı oyuncunun ilk Avrupa deneyimi de başlamış oldu. Benfica altyapısı ile, yetiştirdiği yıldız oyuncularla Adu için çok büyük fırsat olabilirdi, en azından herkesin beklentisi bu yöndeydi ancak öyle olmadı. Benfica yıllar içinde Adu'yu Monaco, Belenenses, Aris ve Çaykur Rizespor'a kiraladı ve her takımda hikaye değişmedi; hayal kırıklığı!

Her şeyin başladığı yere döndü, yine olmadı

Yıllar ilerliyor, Adu geri gidiyor, CM ve FM'nin 'Hayal kırıklığı yaratan yıldız adayları' listesindeki yerini sağlamlaştırıyordu. Benfica 2011 yılında pes etti ve Adu'dan ümidini kesti. Adu, her şeyin başladığı yere dönmenin iyi olacağını düşündü ki, bu kez Philadelphia'ya transfer oldu. Her şeyin başladığı yer, Adu için hiçbir şey değiştirmedi. Yıllar içinde Bahia, Jagodina, KuPS, Tamba Bay Rowdies ve son olarak da Las Vegas formaları giyen Adu, artık emeklilik planları yapmaya başladı.

O artık 'Hayal kırıklığı yaratan bir efsane'

2019 yılında verdiği röportajında 'Pes etmedim' dese de aslında futbol onu çoktan bıraktı. 2019 yılında verdiği röportajında 'Emekli olmayı düşünmüyorum. Futbolsuz yaşayamam. Bundan eminim ve futbola geri dönmek istiyorum. Kariyerim boyunca bazı yanlış seçimler yaptım, bu kez doğru karar vermek istiyorum'  demişti. Kuşkusuz medyanın ilgisi, herkesin büyük beklentiler içine girmesi, birçok farklı etken Adu'nun çok daha farklı şeyler hayal etmesine sebep olmuştur ancak artık şu gerçek; zaman akıp gitti! Adu iyimser açıklamalar yapsa da artık bir futbolcudan çok, FM ve CM'nin hayal kırıklığı yaratan efsanelerinden biri olarak hatırlanacak.

Sona doğru giderken İsveç'e adım attı

Bazen, bazı şeyler yolunda gitmez. Adu için de çok fazla bazen ve çok fazla bazı şeyler oldu. 14 yaşında herkesin adını öğrendiği, kariyerini kupalarla doldurabilecek bir isim, futbol adına hiçbir şey bırakmadan sona geliyor.

Adu belki de son transferlerinden birine daha imza atmıştı. O artık İsveç 3. Ligi ekiplerinden Österlen FF forması giyecekti. Yine olmadı... Adu, Österlen'e imza attıktan iki ay sonra sözleşmesi feshedildi ve hayal kırıklıkları serisine bir yenisini daha ekledi. Onun gibi isimler her zaman için popülerliğini korur. En azından bazı ligler ya da bazı takımlar için. Adu'nun yeni durağının, yeni macerasının nasıl süreceğini zaman gösterecek.


YORUMLAR

  • 0 Yorum