FUTBOO | Beşiktaş için son 8 hafta nasıl geçecek?

Sezonun ikinci yarısında Sergen Yalçın ile çıkışa geçen Beşiktaş, son 8 haftada neler yapabilir? Buyurun, bakalım...

FUTBOO | Beşiktaş için son 8 hafta nasıl geçecek?
12 Haziran 2020 - 23:04 - Güncelleme: 13 Haziran 2020 - 21:55

FUTBOO | Başarısız geçen Abdullah Avcı döneminin ardından Sergen Yalçın ile çıkışa geçen Beşiktaş, koronavirüs arası öncesi liderin 9 puan gerisinde 5. sırada yer alıyor. Sergen Yalçın ile 7 maçta sadece 1 kez yenilen Beşiktaş'ın şampiyonluk şansı çok düşük ancak Şampiyonlar Ligi o kadar da uzak değil...

UEFA'nın Trabzonspor'a verdiği Avrupa kupalarından men cezasının ardından Trabzonspor'un ilk 2 sırada bitirmesi halinde 3. sıradaki takım da Şampiyonlar Ligi hakkını elde edecek. Beşiktaş'ın bu basamak ile şu an arasında 6 puanlık bir fark bulunuyor. Zaten ekonomik olarak sıkıntılı bir dönemden geçen Beşiktaş, şüphesiz ilk olarak Şampiyonlar Ligi biletini almayı kovalayacaktır.

8 maçın 7'si ilk 10 dışında

Beşiktaş'ın en büyük avantajı fikstür olarak göze çarpıyor. 8 maçın 4'ünü iç sahada oynayacak olan Beşiktaş, Fenerbahçe derbisi dışındaki diğer 7 maçta ilk 10 dışında olan takımlarla karşılaşacak. Derbiyi de Vodafone Park'ta oynayacak. 

Kaleci performansı nasıl olacak?

En büyük soru işareti ise kaleci pozisyonu ve yabancılar... Loris Karius, korona sürecinde sözleşmesini fesh etti ve Türkiye'den ayrıldı. Son 8 haftada kaleyi genç kaleci Utku Yuvakuran koruyacak ancak genç eldivenin nasıl bir performans sergileyeceği kapalı kutu.


Yabancılar hazır mı?

Diğer sorun ise yabancılarda. Georges-Kevin N'Koudou ve Victor Ruiz'in sakatlık sorunları var. Jeremain Lens, Kevin Prince Boateng ve Adem Ljajic ise Türkiye'ye geldikten sonra karantinaya girmişlerdi. Antrenmanlara da geç başladılar ve hazır olup olmadıkları belirsiz. Korona sonrası nasıl dönecekleri Beşiktaş adına ligin kaderini belirleyecektir.

Yabancı futbolculardan verim alınamaması halinde Beşiktaş'ın Avrupa hayali hiç de kolay olmayacaktır. Zaten kısıtlı ve yaşlı bir kadroyla mücadele eden Beşiktaş, yıldız oyuncularından da istediği performansı alamazsa koşabileceği bir B Planı yok gibi gözüküyor.

Gökhan ve Caner'in durumu ne?

Bir diğer soru işareti ise Gökhan Gönül ve Caner Erkin olacak. İki futbolcunun da eski takımı Fenerbahçe'ye transfer olacakları iddia ediliyor. İkisinin de sözleşmeleri sezon sonunda bitecek ve kafalarını ne kadar sahaya verip vermeyecekleri büyük önem taşıyor. 

Ya çıkış ya düşüş

Beşiktaş, fikstür avantajını da yanına alıp yabancılarından istediği katkıyı alabilirse ilk 3 sıra için ciddi bir aday olabilir. Tabii bunun için kulüp Sergen Yalçın'a bakıyor. Yabancılar 'oynamak istemezse' ve kulüp içindeki sıkıntılar sahaya yansırsa işte o zaman ilk 3 değil, ilk 6 bile zor olabilir. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum