FUTBOO | Fenerbahçe için yeni bir başlangıç

Teknik direktörlük sorununu son 8 hafta için Tahir Karapınar ile gideren Fenerbahçe'yi koronavirüs sonrası 8 haftada neler beklediğini değerlendirdik.

FUTBOO | Fenerbahçe için yeni bir başlangıç
09 Haziran 2020 - 08:55 - Güncelleme: 11 Haziran 2020 - 12:33

FUTBOO | Geçen seneki başarısızlığın ardından bu sezona yeni bir başlangıç ile giren Fenerbahçe, koronavirüs arasına kadar pek de istediklerini sahaya yansıtamadı. Son 8 haftaya girilirken lider Trabzonspor'un 13 puan gerisinde olan Fenerbahçe'yi sezon sonuna kadar nasıl bir yarış bekleyecek, bakalım...

Öncelikle Fenerbahçe için bu sezon olmazsa olmaz Süper Lig değil, Türkiye Kupası. Yarı final ilk maçında 2-1 yenildiği Trabzonspor'u gelecek hafta Salı günü Kadıköy'de ağırlayacak olan Fenerbahçe, rakibini mağlup edip final biletini almak istiyor. Finale çıkması halinde ise karşısına ya Alanyaspor ya da Antalyaspor gelecek. Öyle ki Fenerbahçe teknik heyeti Vedat Muriqi'yi Kayserispor maçında riske etmeyip Trabzonspor'a saklayacak. Yani Fenerbahçe için sezonun maçına bir haftadan az bir süre kaldı...

Hedef Avrupa kupaları

Süper Lig'de şampiyonluk şansı çok ama çok az. 13 puanı 8 haftada kapatmak oldukça zor, ayrıca geçmesi gereken sadece bir değil, 6 takım birden var. Fenerbahçe için ana hedef, gelecek sezon Avrupa kupalarına katılmak olacaktır. Kupayı alırsa zaten doğrudan gidiyor. Ancak ligde de Trabzonspor'un aldığı cezayı göz önüne alırsak ilk 5'te bitirmek büyük önem taşıyor.

Kadıköy avantajı

Fenerbahçe'nin son 8 haftadaki en önemli avantajı fikstür olacak. Sarı lacivertli ekip, kalan 8 maçın 5'ini Kadıköy'de oynayacak. 3 deplasmanın 2'si ise Kasımpaşa ve Beşiktaş. Yani Fenerbahçe, Temmuz sonuna kadar sadece Gençlerbirliği maçı için İstanbul dışına çıkacak. Sürekli İstanbul'da olmak Fenerbahçe için büyük bir artı olacaktır.


Yeni yüzler, yeni başlangıç

Fenerbahçe, Ersun Yanal'dan sonra teknik direktörlük koltuğuna birisini getirmek için 100 gün bekledi. 101. günde ise takımı Tahir Karapınar'a emanet etti. Karapınar, son 8 hafta takımın başında olacak. Emre Belözoğlu ve Volkan Demirel ise en büyük destekçileri olacak. Yeni yüzlerle Fenerbahçe için yeni bir başlangıç olacak.

Geçen sezon örneği

Fenerbahçe, hatırlanacağı gibi geçen sezon tarihinin en kötü yıllarından birini yaşamıştı. Peki sezonu kaçıncı bitirdi? 6. Son 3-4 haftada aldığı seri galibiyetlerle ikişer sıra çıkarak kötü geçen sezonu hiç de fena olmayan bir yerde bitirmişti. Bu sezon da aynısı olabilir mi? Fikstür buna izin veriyor. Sadece Beşiktaş ve Sivasspor maçları görece zor. Yine alınacak galibiyet serileri ile Fenerbahçe bir anda kendisini ilk 4 sıra içine atabilir. 

Kısaca Fenerbahçe, bu sezon için sadece Avrupa kupalarını hedefliyor. Oradan elde edilecek gelir önemli. Şimdiden yeni sezonun çalışmalarına başlandı bile. İyi fikstür, yeni yüzler ve Avrupa hedefi ile Fenerbahçe, son 8 haftayı en iyi şekilde geçirmeye çalışacak.


YORUMLAR

  • 0 Yorum