FUTBOO | Tamer Tuna ile Antalyaspor bambaşka

Tamer Tuna ile bambaşka bir Antalyaspor izlemeye devam ediyoruz. Süper Lig'de Beşiktaş'ı da mağlup eden Antalyaspor, Tamer Tuna döneminde 10 lig maçında sadece 1 yenilgi aldı.

FUTBOO | Tamer Tuna ile Antalyaspor bambaşka
13 Haziran 2020 - 22:12 - Güncelleme: 14 Haziran 2020 - 00:37

FUTBOO | Süper Lig'in ilk yarısında zor günler geçiren Antalyaspor'da Tamer Tuna'nın dokunuşları etkisini göstermeye devam ediyor. Sezonun ikinci yarısında Antalyaspor'da göreve getirilen Tamer Tuna, kısa sürede takımının performansını arttırmayı başardı. Korona virüs arası öncesi çok iyi bir seri yakalayan Antalyaspor, Beşiktaş deplasmanında da kazanmayı başardı.

Tamer Tuna önderliğinde Göztepe maçının ardından henüz yenilgi almayan Antalyaspor, ligde puanını 33 yaparak 9. sıraya tırmandı.

Tamer Tuna ile Antalyaspor'da neler değişti?

Antalyaspor, Tamer Tuna döneminde Süper Lig'deki 10. maçına Beşiktaş karşısında çıktı ve sahadan galibiyetle ayrılmayı başardı. Beşiktaş maçıyla Antalyaspor Tamer Tuna döneminde yenilmezlik serisini 9 maça çıkarmaya başladı. Ligin ilk yarısında 17 maçta sadece 3 galibiyeti bulunan ve 14 puan toplayan Antalyaspor, genç teknik adamla çıktığı 10 maçta şimdiden 19 puan toplamayı başardı. Tamer Tuna döneminde Antalyaspor Süper Lig'de oynadığı 10 maçın 5'ini kazandı. 4 maçtan beraberlikle ayrılan Antalyaspor, Tuna döneminde sadece 1 yenilgi aldı.

''Geldiğimizde bu takım düşme hattındaydı''

Göztepe Teknik Direktörü Tamer Tuna, Beşiktaş'ı yendikleri maçın ardından galibiyeti değerlendirirken, başarılı istatistiklerini de değerlendirdi. Tamer Tuna, Beşiktaş maçının ardından 'Geldiğimizde bu takım küme düşme hattında, kırmızı bölgedeydi. Böyle bir dönüş bizim için çok güzel oldu. Bize katkı veren ailelerimize, başkana teşekkür ederiz. İyi oynayıp kaybedebilirdik ama 35'e kadar tüm düşündüklerimizi yaptık. Topa sahip olma yüzdemiz düşüktü' ifadelerini kullandı.

Göztepe'yi de farklı noktaya taşımıştı

2017/2018 sezonunda Göztepe'de teknik direktörlük yapan Tamer Tuna, o sezonu takımıyla Süper Lig'de 6. sırada tamamlamayı başarmıştı. O sezon Göztepe Süper Lig'i 49 puanla kapatmıştı. Tamer Tuna, Antalyaspor ile 49 puana erişebilir mi? Bunu kalan maçlar gösterecek ancak bu puana gelemeseler bile Antalyaspor şimdiden takdir alan bir performans çizmeyi başardı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum