G.Saray'da yeni transferlerin katkısı

Ligde şampiyonluk mücadelesi veren Galatasaray'da yeni transferlerin takıma ciddi katkısı devam ediyor. Özellikle Henry Onyekuru ve Mostafa Mohamed ikilisi, en etkili iki transfer olarak dikkat çekiyor

G.Saray'da yeni transferlerin katkısı
17 Mart 2021 - 12:20 - Güncelleme: 17 Mart 2021 - 12:23
FUTBOO | Süper Lig’de devre arasındaki transferleri, sahaya olmulu performans olarak dönen takımların başında Galatasaray geliyor. 

Devre arası transfer döneminde kadrosunu Mostafa Mohamed, Henry Onyekuru, DeAndre Yedlin, Gedson Fernandes ve Halil Dervişoğlu ile güçlendiren Galatasaray, yeni oyuncularından ciddi katkı aldı.

Mohamed ve Onyekuru’nun etkisi çok büyük

Kuşkusuz Galatasaray’da öne çıkan ikili Mostafa Mohamed ve henry Onyekuru oldu. Mostafa Mohamed, Mısır’dan transfer edilirken, kısa sürede takıma adapte olmayı başardı. Mısırlı oyuncu forma giydiği 7 Süper Lig maçında 5 gole imza attı.

Henry Onyekuru, daha önce de iki kez kiralanmış ve kendini kanıtlamıştı. Farklı takımlarda aynı performansı veremese de Onyekuru, Galatasaray’da bir başka oynuyor. Nijeryalı kanat oyuncusu forma giydiği maçlarda 5 gol, 2 asistlik performans sergiledi.

Sezonun ilk yarıısnda hücum anlamında zaman zaman sorun yaşayan Galatasaray, özellikle Onyekuru ve Mohamed ikilisinin katkısıyla skor sorununu aştı.

DeAndre Yedlin’den 1 asist

Sarı-kırmızılı takımın bir diğer transferi de DeAndre Yedlin oldu. Fatih Terim’in Süper Lig’de 336 dakika süre verdiği Yedlin, şu ana kadar 1 asiste imza attı.

Fatih Terim’in övgüyle bahsettiği Gedson Fernandes ise orta sahada önemli bir görev üstlenirken, henüz skor katkısı yapamadı. Fernandes şu ana kadar 6 lig maçında 480 dakika oynadı.

Halil Dervişoğlu henüz öne çıkamadı

Galatasaray’ın genç transferlerinden Halil Dervişoğlu ise henüz 11’de düzenli oynama şansı yakalayamadı. Mohamed ve Onyekuru’nun da başarılı performansları devam ederken, Faith Terim genç oyuncuyu kulübede tutmayı tercih ediyor. Ancak tecrübeli teknik adam Halil Dervişoğlu’nun bonservisinin de alınmasını istiyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum