Galatasaray'a İsveç'te soğuk duş

Sarı-kırmızılılar UEFA Avrupa Ligi 2. Ön eleme turunda konuk olduğu Östersunds'a deplasmanda 2-0 mağlup oldu. Ev sahibinin golleri Saman Ghoddos ve Jamie Hopcutt'un ayağından geldi.

Galatasaray'a İsveç'te soğuk duş
13 Temmuz 2017 - 21:54

Galatasaray'ın bu sezonki ilk resmi maçına ev sahibi ekip Östersunds başladı. Maç başlar başlamaz oyuna hakimiyetini koyan taraf, ev sahibi oldu. İlk 5 dakikada Galatasaray'ı adeta ilk 18'inden çıkarmayan İsveç ekibi, sık sık hücuma çıksa da net bir pozisyon bulmayı başaramadı.

GOMIS ETKİLİ OLDIU

Maçın ilk 20 dakikalık bölümünde oyun üstünlüğü elinde tutan taraf ev sahibi ekip Östersunds oldu. Tom Petterson ile etkili olmaya çalışan Östersunds, Muslera'nın koruduğu kaleye gelmeyi başarsa da, golü bulamadı. Galatasaray'ın ise ilk etkili atağı 21. dakikada geldi. Yasin'in getirdiği topa rakip ceza yayında gelişine vuran yeni transfer Gomis, topu az farkla auta gönderdi.

CİMBOM AĞIRLIĞINI KOYDU

Maçın 30. dakikasından itibaren ise ağırlığını koyan taraf beklendiği gibi Galatasaray oldu. Rakip kalede çok net pozisyonlar bulamasa da Cimbom, rakibinin sürpriz oyun baskısını kırmayı nispeten kırmayı başardı. Selçuk İnan'ın ile frikikten pozisyon yakalayan sarı kırmızılılar, oyunu rakip alana yıktı ancak ilk yarıdan gol çıkmadı. Taraflar soyunma odasına 0-0'lık beraberlikle gitti.


ORTA SAHA MÜCADELESİ

İkinci yarıya başlayan taraf temsilcimiz Galatasaray oldu. Devreyi başlatan düdükten itibaren birbirine üstünlük sağlayamayan taraflar, net pozisyonlara giremediler. Karşılıklı olarak önce Galatasaray, ardından Östersunds rakip kaleyi yoklasalar da, skoru değiştirecek golü bulamadılar.

GOLLER GELDİ

Maçta dakikalar 68'i gösterdiğinde ise İsveç'ten kötü haber geldi. Rakip yarı sahada etkili olan Galatasaray, ani bir akınla geriye düştü. 

Fouad Bachirou'nun getirdiği topta Saman Ghoddos ile golü bulan İsveç ekibi, kendi sahasında 1-0 öne geçmeyi başardı. 

Bu dakikadan sonra rakip yarı sahada baskısını arttıran Galatasaray, Gomis yerine oyuna giren Eren Derdiyok ile net iki fırsattan yararlanmadı. 

80. dakikadan itibaren oyunu rakip yarı alana yıkan Cimbom, 90+2. dakikada Hopcutt'un ayağından bir gol daha yedi ve sahadan 2-0'lık mağlubiyetle ayrıldı. Bu mağlubiyet sarı-kırmızılı takımın bu sezon oynadığı ilk resmi maçında aldığı ilk yenilgisi oldu. 

Bu karşılaşmanın rövanşı 20 Temmuz’da Türk Telekom Arena’da oynanacak. 


YORUMLAR

  • 0 Yorum