Galatasaray Adası'nda yıkım

Kuruçeşme'de bulunan Galatasaray Adası'ndaki yapılaşma, alınan karar nedeniyle bu sabah yıkım ekiplerince yerine getirildi.

Galatasaray Adası'nda yıkım
28 Mayıs 2017 - 10:44 - Güncelleme: 28 Mayıs 2017 - 10:54

Kuruçeşme’de bulunan Galatasaray Adası’nda tesiste tahliye işlemi başladı. Adadaki tesiste uzun yıllardır kiracı olan Mehmet Koçarslan, sarı-kırmızılı kulübün aldığı tahliye kararına uymayarak tesisten çıkmayı reddetmişti. 

Bu sabah hem Mehmet Koçarslan’ın parseli, hem de Galatasaray Kulübü’nün parselindeki yapılaşmanın imara aykırı olduğu gerekçesiyle tarihi adada kurulan her şey yıkıldı. 

05.00 sıralarında Kuruçeşme’deki adaya Heybelida çıkartma gemisiyle bir iş makinesi getirildi. İş makinasının gelmesiyle adanın kapalı alanında yıkıma geçildi. 

Boğaziçi İmar Müdürlüğü ekiplerinin de yer aldığı yıkımda polis ve zabıta ekipleri ile deniz polisi de gerekli önlemleri aldılar. 

Tarihe adadaki yıkım çalışmalarının bugün tamamlanacağı tahmin ediliyor. Sarı-kırmızılı kulübün genel kurulunun aldığı karar paralelinde iradesi yerine gelirken, adada yıkım sonrasında sadece kayalar kaldı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum