Galatasaray'da 30 milyon euroluk Bruma sıkıntısı

Sarı-kırmızılılar, Red Bull Leipzig’e transferine kesin gözüyle bakılan Bruma konusunda sıkıntı yaşıyor. Galatasaray, Bruma’yı alırken Sporting ile yapılan sözleşme gereği, Benfica, Porto ve Braga’ya verilmesi durumunda 30 milyon euro ceza ödemek zorunda kalacak.

Galatasaray'da 30 milyon euroluk Bruma sıkıntısı
07 Haziran 2017 - 09:34 - Güncelleme: 07 Haziran 2017 - 09:38

Red Bull Leipzig’e gitmesine kesin gözüyle bakılan Bruma transferinde sıkıntı var. Galatasaray, 22 yaşındaki yıldızı Sporting’den transfer ederken, kulübüyle yaptığı sözleşmede 2018 Haziran öncesinde Benfica, Porto, Braga kulüplerinden birine satılması durumunda, yeşil-beyazlı kulübe 30 milyon euro ödemesi gerekiyor.

SENEYE BİTİYOR

Yani sarı-kırmızılılar Portekizli oyuncuyu alman kulübüne verse bile bu hükümlükten 2018 Haziran’ına kadar kurtulamayacak.

Bruma’nın, rakipleri olan bu kulüplere bir üçüncü kulüp üzerinden transfer olma ihtimalini de ortadan kaldıran Sporting, sarı-kırmızılılarla yaptığı sözleşmede buna dair bir madde de koydurdu.

MADDEYİ KOYDURMAK ZORUNDA

Galatasaray’ın, bu tarihten önce oyuncuyu elden çıkarması durumunda, transferin gerçekleştiği yeni kulüple özel bir sözleşme yapması gerekiyor. Skorer’in haberine göre yeni kulüp, bu maddeyi ihlal ederse sarı-kırmızılılar sıkıntıya düşecek. Çünkü yapılan anlaşmaya göre sarı-kırmızılılar, yeni takımdan 30 milyon euroyu tahsil edip Sporting’e ödemeyi yapmakla yükümlü bulunuyor.

Bruma geçtiğimiz yıl Real Sociedad’a satın alma opsiyonuyla kiralandığı zamanda da Galatasaray ile İspanyol ekibi arasındaki sözleşmeye aynı madde ilave edilmişti.

SPORTING ALABİLİR

Galatasaray, Red Bull Leipzig ile her konuda anlaştıktan sonra, transferi resmiyete dökmeden önce Sporting’e haber vermek zorunda. Portekiz ekibiyle olan anlaşma uyarınca Cimbom’un Bruma’yı herhangi bir kulübe satmak konusunda anlaştıklarını bildirmeleri gerekiyor.

Sporting bu bildirimden sonra 4 gün içinde aynı miktarı ödeyerek futbolcuyu transfer etme hakkına sahip. Bu yönde bir girişim olmaması durumunda Alman ekibi transferi tamamlayabilecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum