Galatasaray'da ilk yolcu belli oldu

Galatasaray devre arasında Okan Buruk'un gözünde kredisi tükenen isimlerle yollarını ayırmaya hazırlanırken, bu isimler arasında Patrick van Aanholt öne çıkıyor.

Galatasaray'da ilk yolcu belli oldu
20 Ekim 2022 - 06:18
Devre arasında kadrosunda revizyona gitmeye hazırlanan Galatasaray’da vedalaşılacak ilk isim olarak Patrick Van Aanholt öne çıkıyor.

Geçen sezon bedelsiz olarak transfer edilen ve 2024 Haziran’a kadar sözleşmesi bulunan Hollandalı futbolcu bu sezon yakaladığı şansları iyi değerlendiremezken teknik direktör Okan Buruk’taki kredisini de tüketmiş durumda. Adana Demirspor maçında kulübede oturan, Kayseri deplasmanına götürülmeyen 32 yaşındaki futbolcu gönderilecekler arasında 1. sırada yer alıyor.

Yıllık ücreti 1.9 milyon euro

Patrick Van Aanholt ile sezon başlamadan önce vedalaşmak isteyen sarı kırmızılılar kontrat maliyetinin yüksek olması nedeniyle bu operasyondan vazgeçmişti. Ancak verilen şansları iyi kullanamamasının ardından teknik heyette de yönetimde de Hollandalı oyuncu ile karar netleşmiş durumda. Yabancı kontenjanı da göz önünde bulundurularak sarı kırmızılılar ara transfer döneminde yapacağı revizyonda yıllık 1.9 milyon Euro garanti para kazanan Van Aanholt ile yolları ayırmak için masaya oturacak.

Sol bekte Kazımcan

8+3 kuralı nedeniyle kadrosunu şekillendirmekte zorluk yaşayan teknik direktör Okan Buruk sol bekte Kazımcan Karataş’a şans vermeye devam edecek. Genç oyuncunun bu bölgede sergileyeceği performansa göre sol beke takviye yapılıp yapılmayacağı da netleşecek. Bu sezon geride kalan 9 lig maçında 7 kez Patrick Van Aanholt sol bekte görev yaparken Okan Buruk, Adana Demirspor’a karşı Leo Dubois’ya, Kayserispor deplasmanında ise Kazımcan’a şans vermişti. (Hürriyet)

YORUMLAR

  • 0 Yorum