Galatasaray'da varsa yoksa savunma

Geçtiğimiz sezon en büyük sıkıntıyı savunma bölgesinde yaşayan sarı-kırmızılılar, bu sorunu kökünden çözme niyetinde. Kadroya iki stoper birden dahil etmeyi planlayan yönetim, bu konuda oldukça titiz çalışma içinde.

Galatasaray'da varsa yoksa savunma
09 Haziran 2017 - 10:08

İki sezondur taraftarını hayal kırıklığına uğratan Galatasaray, iddialı bir kadro ile yeni sezona girme planları yapıyor. Özellikle defansta büyük sıkıntılar yaşayan Cimbom, bu bölgeyi olduğu gibi elden geçirme peşinde. 

Teknik direktör Igor Tudor ve yönetimin uzun süredir titiz bir çalışma ile yaptıkları listeye göre hareket eden Galatasaray’da sportif direktör Cenk Ergün belirlenen futbolcular için görüşmelerini sürdürüyor. 

LİSTEDE EN ÜSTTE

Igor Tudor’un verdiği listede Chiriches üst sıralarda yer alın bir isim. Savaşçı kimliği ile ön plana çıkan Rumen defans oyuncusunu çok beğenen Hırvat teknik adam, bu transferde ısrarcı. Fanatik’in haberine göre, Napoli’de istikrarlı şekilde forma bulamayan 27 yaşındaki futbolcunun ayrılmak istemesi, Aslan’ın ekmeğine yağ sürüyor.

YÜKSEK TOPLARA HAKİM

Cen Ergün’ün, İtalya’da görüşmelerde bulunduğu tek isim Chiriches değil. Sarı- kırmızılılar, Sassuolo forması giyen Francesco Acerbi’yi de yakından takip ediyor. 1.92 boyundaki dev stoper, hava toplarındaki müthiş hakimiyetiyle Cimbom’un aradığı özelliklerde. Bir senelik daha mukavelesi kalan 29 yaşındaki Acerbi geçen sezon 38 lig maçının hiç birini kaçırmadı.

GÜNEY AMERİKA SEFERİ BAŞLIYOR

Güney Amerika seferine gelecek hafta çıkmayı planlayan Cenk Ergün, burada Maicon konusunda girişimlerde bulunacağı gelen haberler arasında. Bu futbolcu gibi Sao Paulo’da forma giyen sol bek Junior’u kısa süre önce izleyen Cenk Ergün, 1.91 boyundaki Brezilyalı stoperi devre arasında da istemişti. 8 milyon euro istenilen bu transfer o zaman askıya alınmıştı. 

BEŞİKTAŞ DA İLGİLENMİŞTİ

Bir süre önce Beşiktaş’ın istediği Zapata, menajerler aracılığıyla Galatasaray’a önerildi. Cenk Ergün’ün ise Milan’da forma giyen Kolombiyalı oyuncunun durumunu Igor Tudor’la görüştükten sonra masaya yatıracağı belirtildi. 1.87’lik Zapata forma bulmakta zorluk çektiği için Milan’dan ayrılmayı istiyor.

KİRALIK OLABİLİR

Savunmaya alınacak stoperlerden birinin mutlak suretle uzun boylu olmasını isteyen Tudor’un Sunderland forması giyen Papy Djilobodji de listeye aldığı öğrenildi. Senegalli futbolcu, geçen yaz 9.5 milyon euro bonservisle Chelsea’den ayrılmıştı. 1.93 boyundaki dev stoperi için girişimlerini sürdüren sarı-kırmızılılar, kiralık formülünü de cebinde tutuyor. 


YORUMLAR

  • 0 Yorum