Galatasaray'dan buruk galibiyet

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’in son hafta maçında evinde Konyaspor’u ağırladı. Son haftaların formda oyuncusu Sinan Gümüş’ün iki golüyle kazanan Cimbom, lig 4.lüğü ile yetindi. Atiker Konyaspor’un tek golünü Selim Ay kaydetti.

Galatasaray'dan buruk galibiyet
03 Haziran 2017 - 19:53

KOCAMAN’IN SON MAÇI

Fenerbahçe’den ayrıldıktan sonra 2014 yazında Atiker Konyaspor’un başına geçen Aykut Kocaman, takımına tarihinin en büyük başarılarını getiren hoca oldu. Bu sezondan sonra önümüzdeki sezon Avrupa’da boy gösterecek olan Konyaspor, bunu tarihinde ilk kez Aykut Kocaman döneminde başardı. Yeşil Beyazlı ekibin başında tam 134 maça çıkan Kocaman, Galatasaray maçıyla Konya macerasının sonuna geldi.

PODOLSKİ VEDA ETTİ

Bu maç geçen sezon başında Galatasaray’a transfer olan Lukas Podolski’nin de son maçı oldu. Galatasaray’da 2 sezonda 2 kupa kazanan Alman futbolcu, önümüzdeki sezon kariyerine Japonya’nın Vissel Kobe takımında devam edecek. Öte yandan Galatasaray’ın kaptanı Selçuk İnan, sarı kırmızılı formayla 250.lig maçına çıkmanın gururunu yaşadı.

90 dakikaya hakem Halis Özkahya’nın düdüğü ile konuk ekip Atiker Konyaspor başladı.

GALATASARAY İYİ BAŞLADI

Maça daha iyi başlayan taraf ev sahibi Galatasaray oldu. İlk 5 dakikada rakibinden çok daha istekli görünen Cimbom, son 5 maçta olduğu gibi kanatlardaki etkili isimler Sinan ve Bruma ile topu buluşturup rakip kalede etkili olmaya çalıştı. Sinan’ın taşıdığı topta Podolski’nin ayağından gelen gol, faul gerekçesiyle gol sayılmadı.

KONYA ETKİLİ GELDİ

Adana’dan gelen iyi haberin ardından oyuna daha da şevkle devam eden Cimbom, Bruma ile girdiği net fırsatta golü bulmayı başaramadı. Ancak bu hücumdan sonra yavaşlayan Galatasaray, oyunu yarı sahasında kabul etmeye başladı. 11.dakikada Fofana’nın harika çalımlarıyla ceza sahasına girdiği pozisyon, Muslera’nın başarılı hamlesiyle bitti. Birkaç dakika sonra Fofana kaleyi bir kez daha yokladı ancak top yandan az farkla auta gitti.

SABRİ GOLE YAKLAŞTI

Maçın 25.dakikasına kadar kontrolün genellikle Konyaspor’da olduğu maçta Galatasaray, ilk net pozisyonunu Sabri Sarıoğlu ile buldu. Selçuk’un uzun pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Sabri, sol ayağı ile yaptığı vuruşta topu auta yolladı.

SİNAN YİNE ATTI

Galatasaray’ın dakikalardır beklediği gol 35.dakikada genç yıldızı Sinan Gümüş’ün ayağından geldi. Podolski’nin soldan yaptığı ortada Bruma’nın ıskası Sinan’ın önünde kaldı. Boş kaleye çok rahat bir vuruş yapan Sinan Gümüş, üst üste 3. maçında 4.golünü bularak ligdeki gol sayısını 6’ya çıkardı. Bu golden sonra da rakibin üstündeki baskısını devam ettiren Galatasaray, Tolga Ciğerci ve Martin Linnes ile girdiği pozisyonlardan yararlanamadı.

İlk yarıda başka pozisyon olmazken, ev sahibi Galatasaray soyunma odasına 1-0’lık üstünlükle gitti.

Maçın ilk 45 dakikasının belli dakikalarında oyunun hakimi olan Galatasaray, topa bolca sahip olmasına rağmen faza net pozisyona giremedi. 3.bölgeye topu merkezden kanatlara doğru çıkararak gelmeye çalışan Galatasaray, bunu yaptığı pozisyonda golü buldu. Konyaspor ise zaman zaman etkili olduğu maçta, Fofana ile yakaladığı fırsatlardan yararlanamadı.

İkinci yarıya Galatasaray başladı. Ev sahibinde Wesley Sneijder oyundan alınırken yerine Josue girdi.

SARI KIRMIZI BASKI

Maçın ikinci 45 dakikalık bölümüne daha iyi başlayan taraf Galatasaray oldu. Başlama vuruşundan itibaren rakibine adeta top göstermeyen Cimbom, oyun hakimiyetini elinde tuttu. Podolski, Tolga ve Ahmet ile arka arkaya pozisyonlara giren ev sahibi ekip, bu pozisyonlardan yararlanamadı.

KONYA GOLÜ BULDU

Baskı yiyen Atiker Konyaspor 63’te sürpriz bir gol buldu. Konuk ekipte Ömer Ali, Semih'i geçip şutunu çıkardı. Muslera harika bir kurtarış yaptı. Ömer Ali dönen topu içeri çevirdi. Galatasaray defansının dokunamadığı topa Selim Ay dokundu ve eşitlik sayısını yakaladı. Golden 1 dakika sonra Lukas Podolski ceza sahasında yere düştü, hakem Halis Özkahya yoğun protestolar altında devam kararı verdi.

KARŞILIKLI POZİSYONLAR

Konya’nın beraberlik golünden sonra hareketlenen maçta önce Galatasaray, ardından Konyaspor pozisyonları arka arkaya gelişti. Bruma ile çok net bir pozisyondan yararlanmayan ev sahibi, Ömer Ali ve Hora’nın pozisyonlarını kalesinde gördü.

SİNAN SON SÖZÜ SÖYLEDİ

Galatasaray kaybettiği üstünlüğü yeniden kazandı. Cimbom’un ilk golünün sahibi Sinan Gümüş, yaklaşık 60 metrelik bir sprintin ardından topla buluştu ve karşı karşıya pozisyonda Serkan Kırıntılı’yı mağlup etti. Gollerine devam eden Sinan Gümüş, Spor Toto Süper Lig’deki 7.golünü kaydetmiş oldu.

ADANA SEVİNDİRMEDİ

Maçın geri kalan bölümünde de pozisyonlara giren Galatasaray, aradığı 3.golü bulmayı başaramadı. Maçı 2-1 kazanarak puanını 64 yapan Cimbom, Fenerbahçe’nin Adana deplasmanında 3-1 kazanmasıyla 4.sırada kaldı.

SEZON 13 TEMMUZ’DA BAŞLIYOR

Fenerbahçe’nin Adana deplasmanında kazandığı maçın ardından lig 4.cüsü olan Galatasaray, sezonu 13 Temmuz gibi çok erken bir zamanda açacak. UEFA Avrupa Ligi’ne 2. Ön eleme turundan başlayacak Cimbom, turnuvaya katılmak için iki ön eleme oynayacak. Sarı-Kırmızılılar oynayacağı bütün turlarda seri başı olacak.

 Arda İlçöl - futboo.com

YORUMLAR

  • 0 Yorum