Galatasaray'dan çok kötü başlangıç

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. eleme turunda Galatasaray, Hollanda'da PSV karşısında 5-1 mağlup oldu ve İstanbul'a dezavantajlı bir şekilde döndü.

Galatasaray'dan çok kötü başlangıç
21 Temmuz 2021 - 23:49
UEFA Şampiyonlar Ligi 2. eleme turunda Galatasary ile PSV, Hollanda'nın Eindhoven şehrinde karşı karşıya geldi. PSV, ilk maçı 5-1 kazanırken temsilcimiz Galatasaray tur şansını zora soktu.

Maça çok hızlı başlayan PSV, henüz 2. dakikada Fernando Muslera'nın büyük hatası sonucu Eran Zahavi'nin golüyle maça adeta 1-0 önde başladı. İsrailli golcü, 35. dakikada bir kez daha sahneye çıktı ve hem kendisinin hem de takımının 2. golünü attı.

Galatasaray 42. dakikada Emre Kılınç'ın kafa golüyle farkı bire indirdi ve ilk yarı 2-1 PSV'nin üstünlüğü ile sona erdi. Bu gol, aynı zamanda Galatasaray'ın rakip kaleye çektiği ilk isabetli şuttu. Ayrıca Emre Kılınç, Galatasaray kariyerindeki ilk kafa golünü kaydetti. 

İkinci yarıda da aynı isimler sahnede

PSV, ikinci yarıya da hızlı başlarken 51. dakikada Mario Götze'nin golü ile skoru 3-1'e taşıdı. Kalan dakikalarda Fatih Terim, oyuna Feghouli ve Mostafa Mohamed gibi oyuncuları soksa da Galatasaray aradığı gol ve golleri bulamadı.

Maçın 84. dakikasında yine Galatasaray orta sahasında kaptırılan top sonrası Zahavi, kaleci Muslera'yı geçip topu boş ağlara gönderdi. Zahavi, hat-trick yaparak maçı 3 gol, 1 asistle tamamladı. 

88. dakikada Götze, kafa vuruşuyla takımının 5. golünü atarken PSV, bu golle Galatasaray'ı 5-1 mağlup etti.

Galatasaray ile PSV arasında oynanacak rövanş maçı, 28 Temmuz tarihinde İstanbul'da oynanacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum