Galatasaray, Felipe Melo'yu unutmadı!

Galatasaray, kariyerinde 3 lig, 2 Türkiye Kupası ve 2 Türkiye Süper Kupa zaferi yaşıyan eski oyuncusu Felipe Melo'yu doğum gününde unutmadı.

Galatasaray, Felipe Melo'yu unutmadı!
26 Haziran 2022 - 11:47 - Güncelleme: 26 Haziran 2022 - 16:14

Galatasaray'a gelmiş geçmiş en iyi Brezilyalı oyunculardan olan Felipe Melo, eski kulübü tarafından doğum gününde de unutulmadı. Galatasaray'dan ayrılmasına rağmen sarı-kırmızılı kulüp ve taraftarla arasındaki bağı koruyan Melo 39 yaşına basarken, sarı-kırmızılı kulübün sosyal medya hesabından da bir doğum günü mesajı yayınlandı.

Süper Lig'de oynadığı dönemde saha içerisindeki başarılı performansının yanı sıra zaman zaman yaptığı açıklamalar, rakip takım taraftarlarını kızdırsa da Melo, Türkiye'de önemli bir iz bırakmayı başardı. Hala birçok Galatasaray taraftarının 'Keşke takımda onun gibi biri olsa' dediği Felipe Melo, Türkiye'deki kariyerine 7 kupa sığdırmayı başarmıştı. Melo Galatasaray ile 3 Süper Lig şampiyonluğu, 2 Türkiye Kupası ve 2 Türkiye Süper Kupa şampiyonluğu elde etmişti.

İtalya'da dibe vurmuşken Galatasaray'da zirveye çıktı

Felipe Melo, Avrupa'ya adını Fiorentina formasıyla duyurmuştu. Juventus, performansıyla dikkat çeken oyuncuyu 2009 yılında 25 milyon bonservis ile transfer etmişti. Ancak Juventus kariyeri pek de parlak gitmemişti Melo'nun... 2009 yılındaki kötü performansı nedeniyle Melo, İtalya'da yılın en kötü oyuncusu seçilmişti. Juventus'ta işler istediği gibi gitmeyen Melo içn Türkiye ve Galatasaray günleri de 2011 yılında başladı.

Artık ülkeye dönme zamanı

Önce kiralanan sonraki yıllarda başarılı performansı ve camia ile yaşadığı bütünlük ile bonservisi alınan Felipe Melo, kariyer zirvesini de Galatasaray'da yaptı. Galatasaray ile 7 kupa kazanan Brezilyalı, 2015 yılında İtalya'da bu kez Inter macerasına başladı. 

İlerleyen yaşının da etkisi, Felipe Melo'yu artık ülkesine doğru yönlendiriyordu ve Melo, 2017 yılında Palmeiras'ın yolunu tuttu. Ardından bir transfer daha yaptı ve yine ülkesi Brezilya'nın takımlarından Fluminense ile anlaştı. Kariyerine Fluminense'te devam eden Melo, hemen hemen gittiği her takımda bir iz bırakmayı başardı. Bazılarında kötü anılarla, bazılarında ise Galatasaray'da olduğu gibi harika anılarla hatırlanacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum