Galatasaray gruptan nasıl çıkar? İşte ihtimaller

UEFA Avrupa Ligi'nde grupların bitmesine 2 maç kala liderlik koltuğunda oturan Galatasaray'ın ihtimallerini değerlendiriyoruz.

Galatasaray gruptan nasıl çıkar? İşte ihtimaller
25 Kasım 2021 - 07:01 - Güncelleme: 25 Kasım 2021 - 09:01
Galatasaray için işler Süper Lig'de pek iyi gitmiyor ama durum, Avrupa Ligi'nde tam tersi. Avrupa Ligi'nde Fatih Terim'in deyimiyle 'Şampiyonlar Ligi grubu'nda bulunan Galatasaray, son 2 maç kala liderliğini koruyor.

Marsilya ve Lazio ile iki kritik maça çıkacak olan Galatasaray'ı grubunda neler bekliyor? Sarı kırmızılıların en kritik maçı Marsilya ile oynayacağı karşılaşma olacak. Galatasaray, eğer bu maçı yenerse gruptan çıkmayı garantileyecek. Hatta Lazio'nun puan kaybetmesi halinde son haftaya liderliği garantilemiş bir şekilde girecek.

Yenerse liderlik hesapları

Galatasaray'ın Marsilya'yı yenmesi, Lazio'nun da Lokomotiv Moskova'yı yenmesi halinde son hafta sarı kırmızılılar liderlik hesapları yapacak ve bu durumda beraberlik bile temsilcimize yetecek. 
 

Beraberlik kötü değil, mağlubiyet sıkıntı

Peki Galatasaray yenemezse ne olacak? Beraberlik halinde de Galatasaray, grubu ilk 2 sıra içinde bitirmeyi garantileyecek. Son hafta Lazio ile liderlik mücadelesi verecek. 

Galatasaray'ın yenilmesi halinde ise işler değişebilir. Bu, en kötü ve tek kötü senaryo. Marsilya ile olan puan farkı 1'e düşmüş olacak. Son hafta Galatasaray, Lazio deplasmanına gidecek. Marsilya ise Lokomotiv Moskova ile sahasında karşılaşacak. Bu durumda avantaj, Fransız takımına geçecek. 

Yani her şey Galatasaray'ın elinde. Marsilya'yı yenmesi halinde grubu bitirecek. Beraberlik kötü sonuç değil. Mağlubiyet ise tüm hesapları son haftaya bırakacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum