Fenerbahçe gruptan nasıl çıkar? İşte ihtimaller

Fenerbahçe'yi son 2 maç kala UEFA Avrupa Ligi grubunda neler bekliyor? Sarı lacivertlilerin gruptan çıkma şansı ne durumda?

Fenerbahçe gruptan nasıl çıkar? İşte ihtimaller
25 Kasım 2021 - 07:01 - Güncelleme: 26 Kasım 2021 - 01:15
Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi D Grubu'nda son 2 maça girerken 5 puanla 3. sırada bulunuyor. Frankfurt 10 puanla lider, Olympiakos ise 6 puanla 2. sırada yer alıyor. Fenerbahçe için Olympiakos maçı hiç şüphesiz final gibi olacak.

Sarı lacivertliler, Yunan rakibini deplasmanda yenerse grup 2.liğine yükselecek. Bu da gruptan çıkma adına büyük bir avantaj demek. Fenerbahçe'nin son hafta maçı Frankfurt ile Kadıköy'de olacak. Alman ekibi, bu maç öncesi gruptan lider çıkmayı garantilemiş olabilir. Yedek bir kadroyla gelmesi de muhtemel. 

Berabere kalırsa son hafta hesapları

Beraberlik halinde ise tüm işler son haftaya kalacak. Fenerbahçe'nin her türlü son hafta Frankfurt'u Kadıköy'de yenmesi gerekecek. Bu kez Olympiakos'un puan kaybetmesi beklenecek. Aksi taktirde Konferans Ligi'ne doğru yol alabilir Fenerbahçe.

Yenilmesi halinde şansı kalmıyor

Peki Olympiakos deplasmanı kaybedilirse ne olacak? Bu kötü senaryoda maalesef Fenerbahçe'nin gruptan çıkma şansı kalmıyor. Eğer bu sonuç olursa son hafta Antwerp ile birlikte Konferans Ligi bileti yarışı olacak.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum