Galatasaray'ı Maicon uçurdu

Süper Lig'in 7.haftasında Karabükspor'u konuk eden Galatasaray, sahadan 3-2'lik galibiyetler ayrıldı.

Galatasaray'ı Maicon uçurdu
30 Eylül 2017 - 21:09 - Güncelleme: 03 Ekim 2017 - 15:06

Süper Lig'in tek namağlup ekibi Galatasaray, Türk Telekom Arena Stadyumu'nda Karabükspor'u ağırladı. Cimbom'un evinde oynadığı 3 maçta neredeyse tüm stadı dolduran Galatasaray taraftarı, ağır hava şartlarına rağmen takımını yalnız bırakmadı. Sarı-Kırmızılılar'ın teknik direktörü Igor Tudor, sakatlığı olan Tolga Ciğerci yerine Sophiane Feghouli'yi tercih ederken, son iki haftadır ilk 11 başlayan Latovlevici yerine Martin Linnes tercih edildi.

Galatasaray golleri erken buldu

Galatasaray'ın Karabükspor'u evinde konuk ettiği maça iyi başlayan taraf ev sahibi ekip oldu. İlk dakika dolmadan kalesinde pozisyon gören Cimbom, rakibinin bu hücumundan sonra oyuna ağırlığını koydu. Kanat değiştirmeleri çok iyi yapan Sarı-Kırmızılılar, aradığı üstünlük golünü de çok geçmeden buldu. Linnes'in ortasında kale önünde seken topu tamamlayan Feghouli, takımını 17.dakikada öne geçirdi. Bu pozisyondan sonra savunma konstantrasyonunda sorun yaşasa da Muslera'nın başarısıyla gol yemedi. 22.dakikada Belhanda'nın kullandığı kornerde kafayı vuran Maicon, Galatasaray'ı kendi sahasında 2-0 öne geçirmeyi başardı. 

Heyecan fırtınası

Galatasaray'ın bulduğu ikinci golden sonra ise maçta adeta bir heyecan fırtınası koptu. 27.dakikada salt Galatasaray savunmasının hatasını iyi değerlendiren Yatabare, Belhanda'nın ters vuruşunu iyi değerlendirdi ve takımını umutlandırdı. Karabük golünden sonra ise top bir o kalede, bir bu kalede oynanmaya başladı. Kanat organizasyonlarıyla rakibini boğan Cimbom; Feghouli, Linnes ve Mariano'nun etkili oyunlarıyla pozisyonlar bulsa da bu fırsatları gole çevirmedi. Konuk Karabükspor ise genellikle hızlı çıkışlar ve rakibinin çıkarken yaptığı hataları değerlendirmeye çalıştı ancak oyunun ilk devresi 2-1'lik sonuçla tamamlamdı.

İlk devrede kanat organizasyonlarına ağırlık veren Cimbom, rakibini sık sık tehdit etmeyi başardı. İlk haftaların iki yıldız ismi Fernando ve Ndiaye'nin, hücum hattındaki diğer oyunculara zaman zaman ayak uyduramamasının cezasını çeken Cimbom, Garry Rodrigues'in de kötü oyunu nedeniyle yalnızca 2 gol kaydedebildi.

İkinci bölgeden üçüncü bölgeye geçerken topu kanatlara geçirme düşüncesiyle çıkan Karabükspor ise bu isteğini zaman zaman başarıyla sahaya uygulayabildi. Ancak bu çıkışlarda yaptığı top kayıplarında sıkıntı yaşayan konuk ekip, kalesinde sık sık pozisyonlar da gördü.

Cimbom kazandı

Maçın ikinci yarısına da hakim olan taraf ev sahibi Galatasaray oldu. Feghouli'nin cepheden ve kanatlardan getirdiği toplarda pek çok kez aradığı gol pozisyonlarını bulan Cimbom, gol bulmayı başaramadı. Maçın 84.dakikasında penaltı kazanan Karabükspor, skoru 2-2'ye getirdi.

Oyunun 90.dakikasında topu ağlara gönderen Maicon, skoru 3-2'ye getirdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum