Galatasaray'ın Mart istatistiği

Süper Lig'de son 8 maçını kazanan Galatasaray'da Mart ayına dair bir istatistik dikkat çekiyor...

Galatasaray'ın Mart istatistiği
01 Mart 2021 - 10:50
Süper Lig'de çıktığı son 8 maçı kazanarak müthiş bir grafik çizen Galatasaray, zirveyi de kimseye kaptırmadı. 57 puanla liderlik koltuğunda yer alan sarı-kırmızılılar şampiyonluğun da en büyük adaylarından biri konumunda. Mart ayına lider olarak giren Aslan, buna benzer sezonlarda mutlu sona ulaşan taraf olmayı başarmıştı.

Galatasaray, Fatih Terim yönetiminde mart ayına lider girdiği daha önceki 7 sezonu da şampiyon olarak tamamladı. 

Mart ayına zirvede başladığı sezonlar

1996-2000 arası üst üste 4 senede, 2011-12, 2012-13 ve 2017-18 sezonlarında mart ayına zirvede başlayan sarı-kırmızılılar, mayıs ayında ligin bitiminde mutlu sona ulaşmasını bilmişti.

Öte yandan bu sezon kalesinde sadece 19 gol gören ve 13 maçı gol yemeden kapatan sarı-kırmızılılarda teknik heyet, şampiyonluğun anahtarı olarak da savunmayı görüyor ve geri dörtlü ile sık sık toplantılar yapıyor.

Transferi yüzünden 3 maç ceza alan Oğulcan Çağlayan, Kasımpaşa ve Alanyaspor'un ardından Erzurum karşısında da yoktu. Cezadan önce sakatlığı yüzünden takımını yalnız bırakan 24 yaşındaki oyuncunun forma hasreti A.Gücü deplasmanında bitecek. Oğulcan, Ankara'ya götürülecek ve kulübede oturacak. (Sabah)

YORUMLAR

  • 0 Yorum