Galatasaray'ın Riva ihalesi Fema İnşaat'ın oldu

Riva için, arsa satışı karşılığı satış toplam geliri 3 milyar 100 milyon lira, şirket payı gelir oranı yüzde 38, arsa satışı karşılığı şirket payı toplam geliri 1 milyar 178 milyon lira tutarından teklif veren Fima İnşaat, ihaleyi kazandı.

Galatasaray'ın Riva ihalesi Fema İnşaat'ın oldu
15 Haziran 2017 - 16:13

Galatasaray Kulübü’nün İstanbul Riva'daki arsası için gerçekleştirilen ihaleyi Fema İnşaat Ticaret AŞ & KLV İnş. AŞ. İş Ortaklığı kazandı. İhalenin ikinci oturumunda sözlü mali teklifler alındıktan sonra yazılı tekliflere geçildi. Sözlü tekliflerde bir şirketin ihaleden çekilmesi ile 6 şirketin yazılı teklif verdiği zarfların açılması sonucu ihaleyi, en yüksek şirket payı gelir oranı teklifini veren Fema İnşaat Ticaret AŞ & KLV İnş. AŞ. İş Ortaklığı kazandı.

Fema İnşaat’ın verdiği teklif, arsa satışı karşılığı satış toplam geliri 3 milyar 100 milyon lira, şirket payı gelir oranı yüzde 38, arsa satışı karşılığı şirket payı toplam geliri 1 milyar 178 milyon lira olarak açıklandı.

ŞİRKET PAYI GELİR ORANI YÜZDE 38

Satış toplam gelirinde verilen teklif 3 milyar 808 milyon liraya da kadar yükselse de şirket payı gelir oranı yüzde 25 ile Fema İnşaat Ticaret AŞ & KLV İnş. AŞ. İş Ortaklığının yüzde 38'lik oranının altında kaldığı için ihale Fema İnşaat Ticaret AŞ & KLV İnş. AŞ. İş Ortaklığında kaldı.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek dün düzenlenen Divan Kurulu’nda “Bizim Emlak Konut ile yaptığımız anlaşma, hasılat paylaşımı anlaşmasıdır” diyerek açıkladığı Riva ihalesi için, “Bir arsamız var. Bu arsayı ortaya koyuyoruz. Emlak Konut projeyi geliştirme beceresini ortaya koyuyor. Müteahhit buluyor. Bu müteahhit inşaatları her tarafın karlılığını artıracak şekilde yapılıyor. Söylenenler asgari tutarlarıdır” ifadesini kullanmıştı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum