Galatasaray Marsilya'ya karşı neye dikkat etmeli?

Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi'nde Marsilya ile oynayacağı maç öncesi nelere dikkat etmesi gerektiğini masaya yatırdık.

Galatasaray Marsilya'ya karşı neye dikkat etmeli?
30 Eylül 2021 - 01:40 - Güncelleme: 01 Ekim 2021 - 00:10
Sezon başı yaptığı transferlerle birlikte Marsilya, Fransa'nın en tehlikeli takımlarından birisi haline geldi. Geçen sene çok sayıda eksiklikleri olduğunu söyleyebilirdik ancak bu sezon işler farklı. Marsilya, Fransa'da Ligue 1'a çok iyi bir başlangıç yaptı ve şimdi de Avrupa Ligi'nde Galatasaray'ın rakibi... 

İlk yenilgisini geçen hafta alan Fransız ekibi, buna rağmen hala oldukça formda. Hücum hattı ise bu sezon çok iyi işliyor. Cengiz Ünder, Payet, Dieng ve Harit hızlı, teknik oyuncular. Bu isimlere bir de Polonyalı Milik'in ekleneceğini hatırlatalım... Payet üzerinden ataklar şekilleniyor ve dikkat edilmesi gereken çok isim var. Payet'in rahat oynamasına asla izin verilmemeli.

Orta sahada agresif Marsilya

Orta sahada da güçlü bir Marsilya, Galatasaray'ı bekliyor olacak. Sezon başı takıma katılan Guendouzi ve Gerson, orta sahaya agresif katıyor. Galatasaray orta sahasının da en zayıf noktası agresif olmaması olarak dikkat çekiyor. Galatasaray'ın bu maçta orta sahada daha sert olması lazım. 

Marsilya'da teknik direktör Sampaoli'nin de bahsettiği gibi Galatasaray, geçiş oyunlarında tehlike yaratabilir. Marsilya'nın savunması zaman zaman eksik yakalanabiliyor. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum