Galatasaray "Ya takım bul, ya feshet" diyor

Galatasaray, yollarını ayırmak istediği oyunculara iki seçenek sunuyor. Galatasaray son olarak bu oyuncuların gitmemesi durumunda, oyuncuların aldığı yıllık maaşların yarısını ödeyip sözleşmelerini feshetmek istiyor.

Galatasaray "Ya takım bul, ya feshet" diyor
06 Eylül 2017 - 15:46

Sezona fırtına gibi giren ve transferde adeta takımı baştan yaratan Galatasaray, bu transfer döneminde Podolski'yi Vissel Kobe'ye, Bruma'yı Leipzig'e, Semih Kaya'yı Sparta Prag'a, Cenk Gönen'i de Malaga'ya satmayı başarmıştı. Avrupa için transferin son gününde ise Lionel Carole'yi Sevilla'ya, Cavanda'yı da Standard Liege'ye kiralayan Galatasaray, şimdi elde kalan oyuncuları göndermenin peşinde.

Şu ana kadar Galatasaray'ın göndermek istediği Endoğan Adili, Ryan Donk, Hakan Balta, Nigel de Jong ve Umut Gündoğan ise herhangi bir takıma imza atamadı. Sarı kırmızılı yönetim, yıllık maliyetleri 6 milyon euro'yu bulan bu 5 futbolcu için harıl harıl kulüp arıyor. 

Akhisar'la görüşen ve anlaşması an meselesi olan Donk'un yanı sıra, takımdan ayrı çalışan Nigel de Jong, Hakan Balta, Endoğan Adili ve Umut Gündoğan'ı ise hiçbir kulüp transfer etmek istemiyor. 

Galatasaray son olarak bu oyuncuların gitmemesi durumunda, oyuncuların aldığı yıllık maaşların yarısını ödeyip sözleşmelerini feshetmek istiyor. Takımdan ayrı çalışan ve gitmeleri gündemde olan oyuncuların aldığı yıllık maaşlar şu şekilde:

Nigel de Jong: 2.5 milyon euro

Ryan Donk: 1.5 milyon euro

Hakan Balta: 1.2 milyon euro

Umut Gündoğan: 450 bin euro

Endoğan Adili: 250 bin euro

Daha önce 16 isimle yollarını ayıran Galatasaray'ın bu oyunculara teklif gelmemesi durumunda oyuncuların yıllık ücretinin yarısı olan 3 milyon 200 bin euro vererek bu oyuncuların kontratlarını feshetmek istiyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum