Geleceğin antrenman sistemi İngiltere'de!

Norwich City, geleceğin antrenman sistemi olarak adlandırılan SoccerBot360'a geçen ilk İngiliz takımı oldu. Bu sistemin maliyeti ise 850 bin euro.

Geleceğin antrenman sistemi İngiltere'de!
17 Şubat 2021 - 02:27
Almanya'da üretilen SoccerBot360 sistemini ileride daha çok duyacağız gibi. Bu sistem nedir önce kısaca onu anlatalım. 80 metrekare içinde 360 derecelik bir ekran hayal edin. Bu daire içinde yer alan futbolcu ekranda yer alan hedeflere en kısa sürede pas atıyor. Amaç ise futbolcuların zaman baskısı altında daha çok isabetli pas atması.

Futbolcular zamana karşı rastgele çıkan hedeflere en kısa sürede pas atmaya çalışırken ne kadar başarılı oldukları bilgisayardan takip ediliyor. Buna göre antrenmanda hangi futbolcuların daha başarılı olduğu ortaya çıkıyor. Topun ne kadar hızlı ve isabetli gittiği bilgisayar tarafından tespit ediliyor.

Dortmund ve Salzburg kullanıyor

Bu sistem, Almanya'da Borussia Dortmund'un kullanmasıyla ses getirmişti. Futbolcu fabrikası olan Red Bull Salzburg'da yine aynı sistemi kullanıyor. Bu iki takımın ortak özellikleri de genç futbolcuları hızlıca geliştirmesi... Tesadüf mü?  SoccerBot360'nın etkisini göz ardı edemeyiz.

SoccerBot360'ı İngiltere'de ilk kullanacak takım ise Norwich City olacak. Championship ekibi, 850 bin euro değerindeki sistemi antrenman sahasına getirmek için anlaştı. Önümüzdeki sezon sistem kullanılmaya başlayacak. SoccerBot360'ı önümüzdeki sezon daha çok ligde ve daha çok takımda görmemiz çok olası.

YORUMLAR

  • 0 Yorum