Gençlerbirliği - Fenerbahçe maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?

Fenerbahçe, Süper Lig’de bu sezon ilk galibiyetini almak için bugün Ankara'da Gençlerbirliği ile karşı karşıya gelecek. Gençlerbirliği - Fenerbahçe maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda? Muhtemel onbirler. Detaylar haberimizde.

Gençlerbirliği - Fenerbahçe maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?
27 Ağustos 2017 - 11:18

UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Makedonya’nın Vardar takımına elenerek taraftarına büyük bir üzüntü yaşatan sarı-lacivertli takım bugün başkent deplasmanında çıkışa geçmek istiyor. Süper Lig’in ilk iki haftasında Göztepe ve Trabzonspor’la berabere kalan Sarı-lacivertli takım, Ankara temsilcisini yenerek milli takım arasına galibiyetle girmek istiyor

Gençlerbirliği-Fenerbahçe maçı hangi kanalda saat kaçta?

Gençlerbirliği ile Fenerbahçe arasında bugün oynanacak mücadele Ankara 19 Mayıs Stadı’nda saat 21.45’te başlayacak. Karşılaşmayı hakem Ümit Öztürk yönetecek. Müsabaka beIN SPORTS 1'den canlı olarak ekranlara gelecek.

Guiliano ve Soldado ilk kez ilk onbirde

Sarı-lacivertli takımın Zenit'ten transfer ettiği giuliano de Paula bu gece ilk kez ilk onbirde yer alacak. Brezilyalı yıldız geçtiğimiz hafta Trabzonspor maçının ikinci 45 dakikasında ilk kez Fenerbahçe formasıyla mücadele etmişti. Fenerbahçe'nin bir başka önemli transferi Roberto Soldado da Aykut Kocaman'ın şans vermesi durumunda bu sezon ilk kez ilk onbirde sahaya çıkacak. İspanyol forvet iki Vardar maçı ve Trabzonspor karşılaşmasında oyuna sonradan girmişti.

Robin van Persie Ankara'ya gelmedi

Dün Ankara'ya gelen sarı-lacivertli kafile, Esenboğa Havalimanı'na ulaşırken iç hatlar terminalinden çıkış yapmadı.

Kafile basın mensuplarına görüntü vermeden, aprondan otobüsle alandan ayrılarak takımın İncek'teki Fenerbahçe Tesisleri'ne geçtiği bilgisi verildi.

Fenerbahçe'de sakatlıkları bulunan Jose Fernandao, Mehmet Ekici ve bunlara Alper Potuk ile omuz sakatlığı yaşayan Van Persie'nin de dahil olmasıyla beraber bu akşamki müsabakada forma giymesi beklenmiyor. Kanarya son 14 resmi maçta da kalesini gole kapatamadı. Gençlerbirliği karşısında bu kötü istatistiğini de sonlandırmak için sahaya çıkacak.

Ev sahibinde Jailton oynayabilecek

Başkent ekibinin Çin 2. Ligi’nden yeni transferi Jailton Lourenco Da Silva’nın lisans sorununu çözüme kavuşturdu. Brezilyalı kanat futbolcusu Jailton, Gençlerbirliği teknik direktörü Özat’ın görev vermesi durumunda yarınki mücadelede Fenerbahçe’ye karşı forma giymesi bekleniyor. Kırmızı-siyahlıların yeni transferi kadrodaki 14. yabancı futbolcu oldu.

Gençlerbirliği'nde iki kadro dışı

Yabancı futbolcularından 3’ünü gönderen ve 2’sini kadro dışı bırakan Ankara ekibi 5 yabancı oyuncu kadrosuna dahil etti. Kırmızı-siyahlı takım geride kalan sezon devre arasında transfer ettiği Agon Mehmeti ile Jonathan Ring ve Etien Velikonja’nın sözleşmelerini karşılıklı anlaşarak feshetti.

Ümit Özat'ın isteğiyle Rumen Cosmin Matei ve Brezilyalı Bady’yi ise kadro dışı bırakıldı.

Ankara ekibi son olarak Jailton’u renklerine bağlarken, sezon öncesi Elvis Manu, Petar Skuletic, Ousmane Ndiaye ve Dialo Guidileye’yi transfer etti.

Muhtemel onbirler

Gençlerbirliği: Hopf - Zeki Yavru, Politevich, Claro, Halil İbrahim - Milinkovic, Issah - Ahmet İlhan, Khalili, Serdar - Rantie

Fenerbahçe: Volkan - Isla, Neustadter, Skrtel, Hasan Ali - Josef, M.Topal - Valbuena, Giuliano, Aatıf - Soldado 

Bu sezon lige iyi birbaşlangıç yapamayan Fenerbahçe Göztepe ile deplasmanda, Trabzonspor'la da kendi sahasında 2-2 berabere kalmıştı.

Ümit Özat yönetimindeki Gençlerbirliği ise lige sahasındaki Karabükspor beraberliği ile başlamış, geçtiğimiz hafta deplasmanda Konyaspor'a 3-0'lık sonuçla boyun eğmişti.

Gençlerbirliği ile 89.maç

Fenerbahçe'nin eski kaptanı Ümit Özat’ın çalıştırdığı Gençlerbirliği’yle bugüne de ligde 88 kez karşılaştı. Bu maçların 44'ünü Fenerbahçe 15'ini ise Gençlerbirliği kazanırken 15 karşılaşma berabere sonuçlandı. Fenerbahçe'nin 88 maçta attığı 153 gole Gençlerbirliği 91 golle yanıt verdi.

Fenerbahçe, rakibiyle deplasmanda oynadığı 44 maçın 14'ünü kazandı, 12'sini kaybetti. 18 karşılaşma ise berabere sonuçlandı. Gençlerbirliği'nin sahasında oynanan maçlarda atılan gollerde ise 50-50 eşitlik var.

Geçtiğimiz sezon Ankara'da oynanan son lig karşılaşmasını Fenerbahçe Robin van Persie'nin 2 golüyle 2-1 kazanmıştı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum