UEFA'dan harcama gözdağı

UEFA’nın en üst düzeyinden yapılan açıklamada, bu yaz transfer döneminde Finansal Fair Play kurallarına uymayan kulüplerin cezalandırılacağı belirtildi.

UEFA'dan harcama gözdağı
27 Ağustos 2017 - 12:05

UEFA Başkanı Ceferin tarafından yaplan bu açıklamanın PSG’ye bir gönderme olduğu öne sürülürken, olası yaptırımların ne olacağı önümüzdeki haftalarda belli olacak.

Ağır cezalar yolda

UEFA Başkanı Alexander Ceferin, yaptığı açıklamada kulüplere gözdağı verdi. Bu yaz transfer döneminde dramatik bir biçimde artan bonservisler hakkında sorulan soruya yanıt veren Ceferin, “Kulüplerin kurallara uymasını bekliyoruz. Bizim amacımız onlara yardım etmek” diye konuşurken, FFP’ye uymamak konusunda ısrarcı olan kulüplerin ağır bir biçimde cezalandırılacağının altını çizdi.

“Yalnızca PSG değil”

Ceferin, yaptığı bu açıklamaların yalnızca bu dönem inanılmaz harcamalar yapan PSG için olmadığının da altını çizdi. “Transfer dönemi henüz kapanmadı ve her kulübün eylemin dikkat ediyoruz. Bu konuda ciddi çalışmalarımız var” diye konuşan başkan, herhangi bir kulübün adını veremeyeceğini de sözlerine ekledi.

Bilindiği gibi Neymar'ın PSG'ye 22 milyon euro'ya transfer olmasının ardından Barcelona da Dortmund'tan Ousmane Dembele'yi 105 milyon euro'ya kadrsona katmıştı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum