Gladbach imkânsızı başardı

İlk maçta kendi evinde Fiorentina’ya 2-0 mağlup olan Gladbach, deplasmanda da 2-0 yenik duruma düştüğü karşılaşmayı 4-2 kazanarak büyük bir geri dönüşe imza attı ve turu geçen taraf oldu

Gladbach imkânsızı başardı
23 Şubat 2017 - 06:31

İlk maçta kendi evinde Fiorentina’ya 2-0 mağlup olan Gladbach, deplasmanda da 2-0 yenik duruma düştüğü karşılaşmayı 4-2 kazanarak büyük bir geri dönüşe imza attı ve turu geçen taraf oldu.

UEFA Avrupa Ligi’nde son 32 turunda en büyük sürprizi Monchengladbach yaptı. Floransa deplasmanında rakibi karşısında 2-0 geriye düşen Alman temsilcisi, Lars Stindl’ın 11 dakikada yaptığı hat-trick ve Christensen’in golüyle rakibini 4-2 mağlup ederek imkânsızı başardı ve turu atlayan taraf oldu. İLK YARININ SONU BAŞLANGIÇ OLDU Artemio Franchi Stadı’nda oynanan karşılaşmada gol perdesini açan isim 16. dakikada Kalinic oldu ve ev sahibi 1-0 öne geçti. 29’da sahneye çıkan Borja Valero uzaktan attığı golle takımını 2-0’lık üstünlüğü taşıdı. Ancak bu dakikadan sonra müthiş bir karakter koyan Gladbach, ilk yarıyı 44. dakikada Stindl’ın attığı penaltı golüyle tek farkla geride tamamladı ve soyunma odasına umutlu gitti. İKİNCİ DEVREDE GLADBACH ŞOV İkindi 45 dakikaya fırtına gibi başlayan Alman temsilcisinde goller art arda geldi. 47 ve 55’te Stindl’ın golleriyle öne geçen Gladbach, 60’da Christensen’in sayısıyla farkı 2’ye çıkardı ve turu geçmek için yeterli skoru buldu. Karşılaşmanın kalan süresinde başka gol olmadı ve Dieter Hecking’in öğrencileri sahadan 4-2 galibiyetle ayrılarak büyük bir başarıya imza attı. STINDL HAT-TRICK YAPAN ILK ALMAN Karşılaşmada 11 dakikada hat-trick yaparak takımının galibiyetinde büyük rol oynayan Lars Stindl, bir Avrupa Ligi mücadelesinde 3 gol atan ilk Alman futbolcu oldu. 37 YILLIK HASRET SONA ERDİ İtalyan takımlarına karşı deplasmanda en son galibiyetini 1979 yılında Inter karşısında alan Gladbach, Fiorentina’yı mağlup ederek 37 yıllık bu hasretini dindirdi. FIORENTINA BİR İLKİ YAŞADI Alman temsilcisine 4-2 mağlup olan Floransa ekibi, Avrupa kupaları tarihinde ilk kez bir maçta kendi evinde 4 gol yedi. MAÇLAR MARTTA UEFA Avrupa Ligi'nde son 16 turu kurası bugün TSİ 15:00'te çekilecek. Maçlar 9 ve 16 martta oynanacak.