Golden State şampiyonluk tacını geri aldı

Cleveland'ı beşinci maçta mağlup ederek seriyi 4-1'e getiren Golden State geçtiğimiz yıl kaybettiği şampiyonluğunu bu yıl geri aldı.

Golden State şampiyonluk tacını geri aldı
13 Haziran 2017 - 09:41

NBA finaller serisi 5. maçında Cleveland Cavaliers'ı 129-120 yenen Golden State Warriors, seriyi 4-1 yaparak şampiyonluğa ulaştı. California ekibi son üç yılda ikinci kez zafer kazandı. 

Oracle Arena'da oynanan karşılaşmaya hızlı başlayan taraf misafir ekip oldu ve ilk çeyreği 37-33 önde tamamladı. Ancak ikinci periyotta uçuşa geçen ev sahibi 38 sayı sayı atıp sadece 23 sayıya izin vererek soyunma odasına 71-60 önde girdi. 

İkinci devrede oyunun kontrolü bir kez daha LeBron James ve arkadaşlarının eline geçse de özellikle Kevin Durant'in etkili oyunuyla parkeye ağırlığını koyan Warriors, maçı 129-120 kazanarak NBA şampiyonu oldu. 

DURANT'TEN MÜTHİŞ KATKI

Karşılaşmayı 39 sayı, 7 ribaund ve 5 asistle tamamlayan Kevin Durant, takımının en skorer ismi olurken Stephen Curry 34 sayı ve 10 asistlik double-double ile galibiyete katkı verdi. 


Ayrıca bench'ten gelen ve 38 dakika süre alan Andre Igoudala attığı 20 sayıyla galibiyette pay sahibi oldu. Draymond Green de 10 sayı ve 12 ribaund ile double-double yaparak karşılaşmayı tamamladı. 

LEBRON YETMEDİ

Serinin başından beri âdeta tek başına bir savaş veren LeBron James, attığı 41 sayıyla karşılaşmanın en skorer ismi olurken aldığı 13 ribaund ve yaptığı 8 asistle de müthiş performansının karşılığını alamadı. 


Ayrıca Kyrie Irving'in 26, J.R. Smith'in de 25 sayısı galibiyet için yeterli olmadı. 

FİNALLER MVP'Sİ KEVIN DURANT

Kariyerinin ilk şampiyonluğunu Golden State ile yaşayan Kevin Durant; 35.2 sayı, 8.4 ribaund ve 5.4 asistlik performansıyla NBA Finaller MVP'si oldu. 


TARİHTE ÜÇÜNCÜ KEZ

Play-off'larda ilk turda Portland, Batı yarı finalinde Utah ve batı finalde de San Antonio'yu 4-0'luk serilerle geçen Golden State, NBA finallerinde Cleveland'a sadece bir maç vererek şampiyonluğa ulaştı ve en az mağlubiyetle şampiyon olan üç takımdan biri oldu. Diğer iki ekip de 1983'te Sixers ve 2001'de Los Angeles Lakers'tı.

SON ÜÇ SEZONDA İKİNCİ ŞAMPİYONLUK

NBA'de 2014-2015'te Cleveland'ı yenerek şampiyon olan Golden State, geçtiğimiz sezon kaptırdığı zaferi bu yıl tekrar geri kazandı. California ekibi son üç sezonda ikinci şampiyonluğuna ulaştı. 

Emre Okkay - futboo.com

YORUMLAR

  • 0 Yorum