Gomis atıyor G.Saray kazanıyor

Süper Lig'in beşinci hafta maçında evinde Kasımpaşa'yı konuk eden Galatasaray, Bafetimbi Gomis'in attığı gollerle sahadan 2-0 galip ayrıldı.

Gomis atıyor G.Saray kazanıyor
16 Eylül 2017 - 21:36 - Güncelleme: 16 Eylül 2017 - 22:05

Süper Lig'in 5.hafta maçında Kasımpaşa'yı Cüneyt Çakır'ın yönettiği maçta konuk eden Galatasaray, maça 50.000 kişilik tribün desteği işe başladı. İlk 4 haftadaki 11'den yalnızca sol bek Martin Linnes'i, yeni transfer Latovlevici ile değiştiren Igor Tudor, Jason Denayer ve Sophiane Feghouli'yi yedek soyundurdu. 

90 dakikaya Cüneyt Çakır'ın düdüğü ile Galatasaray başladı.

Cimbom iyi başladı

Zorlu 90 dakikaya iyi başlayan taraf ev sahibi Galatasaray oldu. İlk 4 haftadaki oyun planını bozmayan Sarı-Kırmızılı ekip, ilk dakikalardan itibaren rakibinin birinci ve ikinci bölgesinde baskı kurmayı başardı. Hücum planı olarak sağ kanattaki Mariano-Rodrigues ikilisini kullanarak oynamaya çalışan Galatasaray, Garry'nin performansının düşük kalması nedeniyle net pozisyonlar bulmayı ilk etapta başaramadı. Hücumda ayrıca yeni transfer Latovlevici'yi de devreye sokan Cimbom, baskılı oynadığı ilk yarım saatlik bölümde gol bulmayı başaramadı.

Tek kaleye döndü

İlk devrenin üçte ikilik bölümü geri kaldıktan sonra oyunun tek hakimi ev sahini Galatasaray oldu. Taraftarının müthiş desteği ile ön alan baskısını arttıran ev sahibi ekip, net fırsatlar da yakalamaya başladı. Sırasıyla Garry, Ndiaye ve Gomis ile gol deneyen Cimbom, bu hücumlardan gol çıkaramadı. Maçı tek kaleye çeviren ve savunma hattını rakip yarı sahanın ilk metrelerine çeken Galatasaray, zaman zaman savunmada boşluklar verse de, Kasımpaşa bu boşluklardan yararlanmayı başaramadı. Dakikalar 44'ü gösterdiğinde Younes Belhanda'nın pasında topu harika çekerek boş kaleye yuvarlayan Bafetimbi Gomis, ilk devrenin sonucunu belirledi. Fransız forvet, Süper Lig'de oynadığı 5.maçında 6.golünü kaydetti.

İlk 45 dakikalık bölümde futbolun doğrularını oynayan taraf Galatasaray oldu. Geçiş oyununu genellikle hatasız oynayan Galatasaray, ilk 4 haftanın aksine çift kanadı da devreye sokarak rakibine nefes aldırmadı. Benzetme yapılmadı gerekirse; sağ ve sol kroşeler vurmayı yorulmadan vurmayı başaran Cimbom, aradığı golü Bafetimbi Gomis'in 'karşıdan' aparkatıyla buldu.

Kasımpaşa ise Galatasaray'ı iyi analiz etmesine rağmen oyuna bir türlü hakim olamadı. Hücum planında rakibinin önde baskısını 2'ye 1'lerle bozan Paşa, beceri eksikliğini aşamayınca devre boyunca yalnızca 1 etkili hücum üretebildi.

Dengeli başlandı

Maçın ikinci devresi ise ilk yarının aksine dengeli bir oyunla başladı. Rakibinin yorgunluğunu zaman zaman avantaja çeviren Kasımpaşa, üçüncü bölgeye daha rahat gelmeye başladı. Sarı-Kırmızılılar'ın ön alan baskısını daha rahat kıran konuk ekip, Galatasaray kalesinde ilk yarıya nazaran daha etkili oldu. İlk yarının ardından yorgunluk emareleri gösteren Galatasaray ise etkili ayaklarıyla hücuma çıksa da baskısını ve üstünlüğünğ kaybetti.

Rodrigues tercihi

Maçın üçte ikilik bölümünün geride kalmasının ardından oyun hakimiyeti yeniden Galatasaray'ın eline geçti. Oyunun Galatasaray adına tartışmasız en kötüsü olan Garry Rodriguez, 'ön alan baskısını' korumak amacıyla oyunda tutuldu. Yeni transfer Feghouli ilk kez Arena'da taraftarın karşısına çıkarken, oyundan çıkan oyuncu Tolga Ciğerci oldu. Rodrigues'in ön tarafta takımını neredeyse bir kişi eksik bırakmasına rağmen yapılan ortada önüne düşen topu ağlarla buluşturan Bafetimbi Gomis, takımının ve kendisinin ikinci golünü kaydetti. Maçta başka gol olmazken Galatasaray, 13 puanla liderliğini pekiştirdi.

Arda İlçöl futboo.com

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum