Göztepe hız kesmiyor

Süper Lig'in 6.haftasında Göztepe, Demir Grup Sivasspor'u deplasmanda 3-2 mağlup etti. Makedon forvet Jahovic maça damgasını vururken, Göztepe son üç maçının üçünü de kazanmayı bildi.

Göztepe hız kesmiyor
24 Eylül 2017 - 14:48 - Güncelleme: 24 Eylül 2017 - 16:27

Samet Aybaba yönetimindeki Sivasspor zorlu mücadeleye 4-2-3-1 dizilimi ile başladı. Fildişi Sahilli yıldız forveti Arouna Kone ilk 11'de başladı. Tamer Tuna'nın teknik direktörlüğünü yaptığı Göztepe'de karşılaşmaya 4-2-3-1 formasyonu ile başlarken yıldız ismi Yoan Gouffran maça yedek kulübesinde başladı.

Makedon golcü ilk yarıya damga vurdu

Karşılaşma Halis Özkahya'nın ilk düdüğü ile başladı. Maçın ilk etkili atağı konuk ekipten geldi. Kaleci ile karşı karşıya kalan Jahovic ayağına gelen net fırsatı değerlendiremedi. 16.dakikada Sivasspor maçın sessizliğini bozdu. Sivasspor'da köşe vuruşu kullanıldı, gelen topu Göztepe'de Jahovic, ters bir kafa vuruşuyla kendi ağlarına gönderdi : 1-0.

Golün ve su molasının ardından maçta tempo düştü. Hücum presi arttıran Göztepe aradığı golü 33.dakikada buldu. Sabri'nin baskısının ardından topu alıp son çizgiye inen Andre Castro'nun pasında Jahovic, topu ağlara yolladı ve mücadeleye tekrardan denge getirdi: 1-1.

İlk yarının uzatma dakikalarında ilginç bir pozisyon yaşandı. İleriye çıkan Traore bir verkaç ile kaleciyle karşı karşıya kaldı. Ardından arkadan gelen Medjani onu faulle durdurdu. Top ağlara gitti ama hakem penaltıyı çalıp Medjani'ye kırmızı kartını gösterdi. 45+2'de maçın öne çıkan isimlerinden Jahovic topun başına geçti, düzgün ve sert bir penaltıyla golünü kaydeden Makedon forvet takımını soyunma odasına 2-1 önde götürdü.

Göztepe kaçtı Sivasspor kovalasa da yetmedi

İkinci yarıya hızlı başlayan takım Göztepe oldu. 51.dakikada elle müdahalenin ardından konuk ekip penaltı kazandı. Topun başına günün parlayan ismi Jahovic geçti. Düzgün bir vuruşla golünü atan Makedonyalı forvet hat-trick'e imza attı. Rüzgarı iyice arkasına alan Göztepe çok rahat pozisyonlar bulmaya başladı. 

76.dakikada ikinci yarının Göztepe lehine en net fırsatlarından biri kaçtı. Scarione ile gelişen atakta, bir verkaç ile şut açısı bulan Arjantinli yıldızın plasesi sağdan az farkla auta gitti.

Karşılaşmanın son 10 dakikalık bölümünde ev sahibi ipleri eline aldı. Üst üste gelişen ataklardan sonra aradığı golü 85'inci dakikada Fildişili yıldızı Arouna Kone ile buldu. Hakan ceza alanı dışından vurdu, top direkten döndü. Pozisyonun devamında yeniden kendisine gelen topu önünde bulan Kone de ayağını uzattı ve ağları buldu : 2-3.

Son dakikalarda Sivasspor, Göztepe kalesine çok adamla gelsede, karşılaşmada daha fazla gol sesi çıkmadı ve Göztepe sahadan 3-2 galip ayrıldı.

Göztepe aldığı bu galibiyet ile ligdeki üst üste 3'üncü maçını kazanarak 13 puanla 3'üncü sıraya yerleşti. Sivasspor ise ligin 6. haftasında 4'üncü mağlubiyetini aldı ve haftayı 6 puanla tamamladı.

 

Halil Mert Afacan /  Futboo.com

YORUMLAR

  • 0 Yorum