Gol düellosunun galibi Malatya

Süper Lig'in 6.haftasında Karabük sahasında Yeni Malatyaspor'u ağırladı. Karşılaşmadan 4-2 galip gelen konuk ekip rahat bir nefes aldı.

Gol düellosunun galibi Malatya
24 Eylül 2017 - 15:57 - Güncelleme: 24 Eylül 2017 - 16:27

Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadyum'unda oynanılan mücadeleye Karabükspor 4-2-3-1 dizilimi ile başlarken Romanyalı yıldızı Gabriel Torje maça yedek kulübesinde başladı. Konuk ekip Yeni Malatyaspor ise 4-4-1-1 formasyonu ile mücadeleye başlarken takımın başında Hakan Çalışkan vardı.

 

Yeni Malatyaspor devreye 3 farkla önde gitti

Karabük'te Serkan Tokat'ın düdüğü ile karşılaşmaya konuk Yeni Malatyaspor başladı. Mücadelenin ilk 10 dakikalık bölümünde iki takım da istediği oyunu sahaya yansıtamadı. Karşılaşma daha çok orta alan mücadeleleri şeklinde geçti ve iki takım oyuncuları de geride kalan bölümde risk almamayı tercih etti.

15.dakikada Malatyaspor 1-0 öne geçti. Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşuna tecrübeli stoper Yalçın Ayhan'ın altı pas çizgisi üzerinden yaptığı kafa vuruşu kaleci Rybka'yı geçerek ağlarla buluştu. Bu golün ardından maç tempo kazandı.

Uzun bir süre karşılıklı ataklarla geçen maçta golü bulan yine konuk ekip Yeni Malatyaspor oldu. Sağ kanattan rakip ceza alanına giren Emanuel Dening'in çizgiden altı pas üzerine gönderdiği yerden pasını Adem Büyük ön direkte tamamladı ve Karabük'te farkı 2'ye çıkardı.

Uzatma dakikalarında rüzgarı arkasına alan Yeni Malatya bir gol daha buldu. 45+2'de Boutaib'in taşıdığı topa Karabükspor savunması ters bir vuruş yaptı ve kaleye yönelen topta Rybaka'dan hızlı davranan Eren Tozlu, kaleciden sıyrıldıktan sonra topu boş ağlara gönderdi ve ilk yarının skorunu belirledi: 0-3.

 

Zorlu maçta Boutaib noktayı koydu!

İkinci yarı ev sahibinin santra vuruşu ile başladı. 49'uncu dakikada Dany, rakibi Eren'e yaptığı faul sonrasında sarı kart ile cezalandırıldı ve gelecek haftaki Galatasaray maçında cezalı duruma düştü.

55'inci dakikada ev sahibi penaltı kazandı. Sol kanattan rakip ceza alanına giren Grozav'ın şutu savunmaya çarptı ve bu pozisyonda hakem elle müdahale gerekçesiyle penaltı noktasını gösterdi. Karabükspor'da penaltı atışı için topun gerisine Yatabare geldi ve sert şutu ağlarla buluştu : 1-3.

84'üncü dakikada Karabükspor serbest vuruş kazandı. Yeni Malatyaspor ceza alanı yayının hemen solundan kazanılan frikiği Gabriel Torje kullandı ve barajı aşan sert şut direk dibinden ağlarla buluştu: 2-3.

Maça noktayı 89'uncu dakikada Malatyaspor'un golcü ismi Khalid Boutaib koydu. Karabükspor ceza alanı içindeki karambolde savunma topu uzaklaştıramadı ve cezayı kesen Boutaib'in dokunuşu kaleci Rybka'yı geçerek ağlarla buluştu: 2-4. Khalid Boutaib, bu sezon Süper Lig'de 6.maçında 5.golünü kaydetti.

Tam 6 gol izlenilen maçta, son düdük çaldı ve Yeni Malatyaspor karşılaşmadan 4-2 galip ayrılmayı bildi.

Konuk ekip Yeni Malatyaspor bu galibiyeti ile puanını 7'ye çıkartırken 11'inci sıraya yükseldi. Ev sahibi Karabükspor ise ligdeki 3'üncü mağlubiyetini elde etti ve haftayı 5 puanla tamamladı.

 

Halil Mert Afacan / Futboo.com

YORUMLAR

  • 0 Yorum