Güneş, Avrupa'nın devleri arasında

Beşiktaş Teknik Direktörü, Avrupa’nın önde gelen 8 ligi arasında yapılan değerlendirmede, iki kez arka arkaya şampiyonluk yaşayarak ünlü teknik adamların arasında girdi.

Güneş, Avrupa'nın devleri arasında
06 Haziran 2017 - 12:29

Beşiktaş’ın başındaki ikinci sezonunda ikinci şampiyonluğa imza atan teknik direktör Şenol Güneş, Avrupa’da da önemli bir başarının ortağı oldu.

Avrupa’nın önde gelen 8 ligi baz alınarak yapılan değerlendirmede Şenol Güneş, İtalya Serie A’da arka arkaya 3 sezondur şampiyonluk ipini göğüsleyen Juventus’un teknik direktörü Massimiliano Allegri’nin ardından, üst üste 2 sezon şampiyonluk başarısı yaşayan iki teknik direktörden biri oldu.

BENFICA VITORIA İLE İKİNCİ KEZ

Şenol Güneş, bu önemli başarıyı Portekiz Ligi’nde son 4 sezondur şampiyon olan Benfica’yı 2 sezondur yöneten Rui Vitoria ile birlikte paylaştı. Benfica’nın daha önceki iki şampiyonluğunda Portekiz ekibinin başında Jorge Jesus bulunuyordu.

Hollanda Ligi Eredivisie’de de Feyenoord Teknik Direktörü Giovanni van Bronckhorst takımının başında arka arkaya ikinci sezonda da mutlu sona ulaştı.

Almanya Ligi Bundesliga’da Bayern Münih bu sezon arka arkaya iki şampiyonluğunu alırken, takımının başına bu sezon geçen teknik direktör Carlo Ancelotti, ipi ilk kez göğüsledi.

İngiltere'de Chelsea'yi bir İtalyan teknik adam Antonio Conte, Almanya'da Bayern Münih'i yine italyan Ancelotti, Fransa'da Monaco'yu Portekizli Leonardo Jardim, İspanya'da Real Madrid'i Fransız teknik adam Zinedine Zidane şampiyonluğa taşıdılar.

ZIDANE’IN TARİHİ BAŞARISI

Bu arada Zinedine Zidane, Real Madrid’in başında Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu iki kez üst üste kazanarak tarihte bir ilki başardı.
Kaynak: beIN Sports

YORUMLAR

  • 0 Yorum