Süper Lig'de sezonun kare ası

Bu sezon Süper Lig’de mücadele veren 492 futbolcudan yalnızca 4'ü tüm karşılaşmalarda takımının formasını sırtına geçirdi. Muslera, Harun Tekin, Visca ve Celustka, sezon boyunca 34 maçta da görev alarak büyük başarı yakaladı.

Süper Lig'de sezonun kare ası
06 Haziran 2017 - 12:24

Beşiktaş'ın şampiyonluğa ulaştığı, Adanaspor, Gaziantepspor ve Çaykur Rizespor’un bir alt lige düştüğü 2016-2017 sezonunda sadece 4 futbolcu tüm maçlarda sahaya çıkma başarısı gösterdi. 

18 takımın bulunduğu Süper Lig’de tam 492 futbolcu sahaya çıktı. Galatasaray’dan Muslera, Bursaspor’dan Harun Tekin, Başakşehir’den Visca ve Antalyaspor’dan Celustka sezonun her maçında takımlarının yanında oldu.

KALECİLER ZİRVEDE

Bu futbolculardan Muslera ve Harun çıktıkları 34 karşılaşmanın hepsinde de 90 dakika sahada kalmayı başararak en fazla süre alan oyuncu kulvarında da zirveye oturdular.  

Muslera, 6. sezonunu tamamladığı Galatasaray’da görev yaptığı maçlarda rakip takımların 39 golüne engel olamadı. Bursaspor'un milli file bekçisi Harun Tekin ise kalesinde 58 gol gördü.  

EN HÜCUMCU VİSCA

Medipol Başakşehir'in Bosna Hersekli futbolcusu Edin Visca, Süper Lig'de bu sezon 34 maçta da görev yapan tek hücum oyuncusu olarak dikkati çekti. 

34 maçın 32'sinde ilk 11'de sahaya çıkan Visca, iki maçta da oyuna sonradan dahil oldu.

Ligde 8 kez ağları havalandıran 27 yaşındaki yıldız, bu sezon 2 bin 903 dakika süre aldı.  

CELUSTKA’NIN İSTİKRARI

Antalyasporlu Ondrej Celustka, ligdeki tüm maçlara ilk 11'de başlarken, sadece bir karşılaşmanın 70. dakikasında oyundan çıkmak zorunda kaldı.

Performansıyla takımın vazgeçilmezleri arasına adını yazdıran Celustka, 3 bin 40 dakika sahada kaldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum