Güneş: Lens iyi futbolcu

Beşiktaş Teknik Direktörü, canlı yayında konuk olduğu Spor Servisi programında soruları yanıtladı, Fenerbahçe ile kiralık sözleşmesi sona eren ve Beşiktaş’ın gündeminde olan Jeremain Lens için yorum yaptı.

Güneş: Lens iyi futbolcu
31 Mayıs 2017 - 13:11

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, NTV Spor’da Mehmet Demirkol ve Fuat Akdağ’ın sunduğu Spor Servisi programının canlı yayın konuğu oldu. İki gazetecinin sorduğu soruları içtenlikle cevaplayan Şenol Güneş transferlerden sözleşmesinin uzatılmasına, geçen sezonun değerlendirmesinden gelecek yıl planlarına kadar birçok konuda çarpıcı açıklamalar yaptı.

İşte Şenol Güneş’in açıklamalarından önemli satır başları: “Beşiktaş'ın 7-8 yıllık bir şampiyon olmadığı dönem vardı ve bu yüzden kupa almayı istiyordu. Feda döneminden bu dönemlere gelindi. Yükselen bir değer olarak iki yıl şampiyon olduk. Bazen aynı kadro kalıp başarısız da olabilirsiniz. Ama biz bu kadro değişikliğine uyum sağladık.

“TALİSCA ÇOK YETENEKLİ OYUNCU”

Sezon başında 20 oyuncumuzun 7 tanesi genç takımdandı. Kadro oluştururken de uzun süreli sakatlıklarımız oldu. Aboubakar ve Talisca yetenekli ama eksik oyuncular. Bize geliştirilmesi için verildiler zaten. Talisca santrfor ve santrfor arkası bir oyuncu. Yetenekleri çok fazla olan bir oyuncu. Eğer eksiklerini giderirse dünya çapında bir futbolcu olur.

Bizim takımızın en iyi yanı, ofansif oyuncuların iyi niyetli olarak defansa gelmeleri. Her oyuncu oynamak ister. Bu rekabette doğru ilkeleri ortaya koyarsanız başarılı oluyorsunuz. Transferi yönetim yapar, patron o çünkü. Hocanın fikirlerini alacaksın ama transfer yönetimin işi. Transfere karışıyorum ama karar vermiyorum. Talisca'yı tanımıyordum, söylediler bana izledim ve onay verdim. Mitrovic'i hiç canlı seyretmedim mesela, yönetim aldı. Mesela Mario Gomez'i birçok oyuncu arasında yönetim söyledi.

“FABRİ VE TOLGA KALIYOR”

Önümüzdeki sezon mevcut kalecilerle devam edeceğiz. Fabri ve Tolga devam edecek. Boyko kiralık gidecek veya satılacak. Kjaer, Wolfsburg'dan Roma'ya gitmişti. O dönem alamamıştık. Bonservisi 9 milyon Euro'ydu. Quaresma'ya oyuncu olarak evet dedim. Ama karakterini bilmiyordum, yönetime siz onay veriyorsanız tamam dedim.

“QUARESMA’NIN HAREKETLERİ BANA DEĞİL”

Quaresma, mesleğini çok seven, olağanüstü yaratıcı bir oyuncu. Olağanüstü yaratıcı olan oyuncuların, olağanüstü davranışları olur. En efendi oyuncu bile benden hoşlanmayabilir. Ama zamanla tanıyınca 'İyi, saf adam' diyebilir benim için. Quaresma'nın olumsuz hareketleri bana değil, kendine. Çünkü kötü oyun nedeniyle kendine kızıyor. Quaresma sokakta bana eldiven fırlatsa affetmem. Ama ben bu takımın hocasıyım. O hareket bana değil, herkese yapılmış oluyor.

“SENİ OYUNDAN ALACAĞIM DEDİM”

Takımla ilgili konularda takımdan özür diliyorsa benim için sorun kalmamıştır. Önemli olan olumsuzluklardan ileri doğru yol alabilmek. Bir elmanın çürük tarafı varsa önce temizlersiniz, hemen atmazsınız. Quaresma'ya Bursaspor maçındaki ayağa basma olayından sonra seni oyundan alacağım dedim. Sonrasında sakin oynadı.

“CANER OYNAMAYI ÇOK İSTEDİ”

Caner ağır bir sakatlık geçirdi. Çok oynamak istiyor. 1.5 aydan beri oynamak istiyor. Hatta tepkileri de oldu. Şu an çok daha iyi durumda ama yine de korkuyorum. Ama oynarsa, Allah korusun bir şey olsa, yaz tatili de gidecek. Şimdi çok daha iyi yere geldi ama daha güçlenmesi gerekir. İyileştin ama hazır değilsin. Antrenmanda iyisin ama maçta ne olacağını bilmiyorum. Oynatsam, Allah korusun bir şey olsa… Bir maç yüzünden yine kalır. Bir yıl kaybetti. Ama Caner’in daha iyi olacağını bekliyorum. Çünkü ilk başta bize çok şey kattı.

“LENS İYİ BİR OYUNCU”

Lens iyi bir oyuncu. İyi oyuncular var. Ama rakip takımda olan bir oyuncu ile ilgili olumlu ya da olumsuz ifade kullanırsam doğru olmaz. Başkan ilk geldiğim sezon başında van Persie’yi alacağını söyledi, sonra baktım Fenerbahçe’de… Transfer işlerinde neler olacağı belli olmuyor.

“BEŞİKTAŞ’TA KALMAK İSTİYORUM”

Sözleşmemin uzatılması konusunda çok spekülasyon yapıldı. Bununla ilgili konuşulacak fazla bir şey yok. Ben Beşiktaş’ta kalmak istiyor muyum, istiyorum. Yönetim benimle çalışmak istiyor mu? Öyle görünüyor, O zaman bu iş bitmiştir. KAP’a da bildirilmiş, bana kağıt geldi, 1 yıllık opsiyon kullanıldı.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum