Hangi takımımız, hangi kupada? Tüm ihtimaller

Süper Lig ve Türkiye Kupası'nın ardından sezon biterken, temsilcilerimizin Avrupa kupalarındaki durumu da netleşti.

Hangi takımımız, hangi kupada? Tüm ihtimaller
19 Mayıs 2021 - 00:57 - Güncelleme: 19 Mayıs 2021 - 12:10
Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası'nda sezonun sona ermesinin ardından ülkemizi Avrupa'da temsil edecek takımlar da belli oldu. Süper Lig şampiyonu Beşiktaş ve lig ikincisi Galatasaray 2020/21 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek. Fenerbahçe Avrupa Ligi'nde yer alırken, Trabzonspor ve Sivasspor da UEFA Konferans Ligi'nde yer alacak.

Beşiktaş ve Galatasaray'ın gözü Manchester'da

Lig şampiyonu Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılabilmek için Chelsea ile Man. City arasındaki finali bekleyecek. Manchester City, finalde Chelsea'yi yenip Şampiyonlar Ligi'ni kazanırsa, Beşiktaş gelecek sezon Devler Ligi'ne grup aşamalarından katılacak.

Bir diğer temsilcimiz Galatasaray ise bir diğer Manchester şehri takımı olan Manchester United'ın alacağı sonucu bekleyecek. Avrupa Ligi finailnde Manchester City, Villarreal karşısında kupayı kazanırsa Galatasaray Şampiyonlar Ligi'ne katılmak için 2 eleme oynayacak. Kupayı Villarreal kazanırsa Galatasaray 3 eleme oynamak zorunda kalacak.

Fenerbahçe, Trabzonspor ve Sivasspor

Süper Ligi üçüncü sırada tamamlayan Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'ne play-off turundan dahil olacak.

Süper Lig'de dördüncü olan Trabzonspor ile beşinci olan Demir Grup Sivasspor ise UEFA Konferans Ligi'nde boy gösterecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum