Hangileri şampiyon olacak? Büyük yarışta favoriler

Türkiye ve Avrupa'da şampiyonluk yarışında heyecan devam ediyor. Peki hangi ligde, son durum ne? Hangi takımlar şampiyonluğun büyük favorisi?

Hangileri şampiyon olacak? Büyük yarışta favoriler
06 Mart 2021 - 01:52 - Güncelleme: 06 Mart 2021 - 02:03
FUTBOO | Süper Lig ve Avrupa'nın 5 büyük liginde şampiyonluk yarışları tüm hızıyla devam ediyor. Premier League'de Manchester City rakiplerine büyük fark atarken, diğer liglerde birçok takımın ciddi şekilde şampiyonluk şansı bulunuyor.

Kritik haftalara girdiğimiz bugünlerde Süper Lig ve Avrupa'daki şampiyonluk yarışını özetledik;

Süper Lig'de kıyasıya bir rekabet

Süper Lig'de özellikle ilk üç sıradaki Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe zorlu bir yarışın içinde. Dördüncü sıradaki Trabzonspor da takibini sürdürüyor. Galatasaray ve Beşiktaş'ın 57'şer, Fenerbahçe'nin ise 55 puanı bulunuyor. Sadece 2 puan aralığında sıralanan üç takımın, ilerleyen haftalarda aralarındaki puan farkı ne kadar açılacak? Bunu saha içi performansları belirleyecek ancak birkaç hafta sonra oynanacak Beşiktaş - Fenerbahçe derbisinin de bu sıralama açısından çok kritik olduğunu unutmayalım.

Galatasaray, 57
Beşiktaş, 57
Fenerbahçe, 55

Premier League'de yarış kopuyor

Manchester City, belki de Avrupa'nın elit liglerinde şampiyonluğunu en erken ilan edecek ekip olacak. Manchester City, ikinci sıradaki Manchester United'ın 14 puan önünde bulunuyor. 21 maçlık galibiyet serisi yakalayan Manchester City, son şampiyon Liverpool'un erken koptuğu yarışta bir mucize gerçekleşmezse mutlu sona ulaşacaktır.

Manchester City, 65
Man. United, 51

Bundesliga'da durumlar kritik

Bayern Münih, lider olduğu Bundesliga'nın en büyük favorisi olsa da sadece 2 puan gerisindeki RB Leipzig de son ana kadar bu yarışı sürdürmek isteyecektir. İki ekibin de yoğun fikstürü nedeniyle puan kayıpları yaşayacağı çok açık. 3 hafta sonra iki ekibin oynayacağı karşılaşma da şampiyonluk yarışında belirleyici olabilir.

B. Münih, 52
RB Leipzig, 50
Serie A, Ligue 1 ve La Liga belirsiz

Serie A'da 59 puanla lider durumdaki Inter, Milan'a 6 puanlık fark atmış durumda ancak Serie A'daki zorlu şartlar düşünülünce, Inter'in hala yarışta rahat olmadığını söyleyebiliriz.

Ligue 1 ise en zorlu yarışın yaşandığı liglerden biri. Yusuf Yazıcı, Zeki Çelik ve Burak Yılmaz'ın forma giydikleri Lille lider durumda da olsa Paris SG ve Lyon hemen enselerinde... Paris SG'nin geniş ve kaliteli kadrosu, şampiyonluğun favorisi olmaya yetiyor ancak Lille ya da Lyon az hata yaparlarsa, bu sezon bir sürprize imza atabilirler.

La Liga'da Real Madrid ve Barcelona'nın istikrarsızlığından yararlanan Atletico Madrid zirvede. Atletico'nun 58, Real ve Barcelona'nın ise 53'er puanı bulunuyor. Bu hafta oynanacak Madrid derbisi zirvede bazı şeylerin netleşmesine ya da daha da karışmasına neden olabilir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum